26.11.2020

Zašto večeras ne biste napravili tart od limuna po receptu Mimi Thorisson

Među food blogerima koji već godinama privlače najveću pažnju publike širom sveta važno mesto zauzima Mimi Thorisson, na čijem blogu Manger i Instagram stranici možete naći recepte i fotografije najfinijih francuskih i italijanskih recepata. Mimi je zaljubljenica u kvalitetnu hranu i priprema delicije kakve se mogu okusiti samo u najboljim restoranima, a autorka je i dva kuvara, kao i radionica koje je držala po čitavoj Evropi pre početka pandemije. Pa ipak, njeno kulinarsko umeće samo je deo priče o ovoj impresivnoj ženi, koja je majka čak osmero dece. Njeni mališani često joj asistiraju u kuhinji dok je suprug Oddur zadužen za fotografije. Desetočlana porodici živi u bajkovitom dvorcu iz srednjeg veka, u francuskoj regiji Médoc gde se svakodnevno pripremaju najfiniji obroci. Ovog puta donosimo vam recept ove gastro blogerke za tart od limuna kome niko neće odoleti, iako se sprema jako brzo i to od svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:
Sok od jednog i po limuna
1 jaje
150 gr šećera
50 gr otopljenog maslaca
jedno pakovanje kupovnog prhkog testa (kao zamenu možete koristiti i lisnato testo)

Priprema: Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite testom pleh u kom ćete peći tart, a potom ga izbodite viljuškom. Umutite jaje i šećer tako da dobijete penastu teksturu, a potom dodajte otopljeni maslac i limunov sok pa nastavite da mutite dok smesa ne postane ujednačena. Stavite fil na testo i pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne dobije lepu zlatnu boju. Ostavite da se ohladi, a potom poslužite.

Foto: @mimithor

Poslednje vesti
Ne propustite