25.11.2020

Zbog čega novi YSL parfem zaslužuje da se nađe na vašem toaletnom stočiću

Pre tačno 54 godine, dizajner Yves Saint Laurent dizajnirao je čuveni Le Smoking – prvo odelo za žene, čime im je omogućio da pristupe svetu slobode koji im je dotad bio nedostupan. Upravo je sloboda, toliko posebna i neuhvatljiva, oduvek bila drugo ime ovog brenda, čija je misija da ženi pruži moć da izrazi svoj identitet. U trenutku punom izazova i ograničenja, miris slobode potrebniji nam je više nego ikada, a ovog puta dolazi upakovan u elegantnu bočiču novog parfema YSL Libre Intense.
Godinu dana nakon što je predstavljen revolucionarni cvetni miris Libre, YSL je ocenio da je vreme za korak dalje pa je parfem koji smo zavoleli zbog njegovog divljeg i instiktivnog karaktera dobio još intenzivniju reinkarnaciju. Osmišljen između Pariza i Njujorka, a nastao između Francuske i Maroka, YSL Libre Intense nalazi se na granici između muževnosti i ženstvenosti i ima sve karakteristike originalne verzije, ali u još ekstremnijem izdanju. Iza nove priče stoji već oprobani majstorski duo, parfimeri Anne Flipo i Carlos Benaïm koji su sledeći svoje instikte dobro poznatu kompoziciju doveli do samog vrhunca.

DNK PARFEMA
Baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu dao ženski kroj, Anne Flipo odlučila se prošle godine na podjednako provokativni korak – da da ženski rod aromatičnom fougèreu, koji je do tada bio rezervisan za muškarce. Za potrebe parfema Libre, ona je prilagodila ključni sastojak fougèrea kako bi naglasila njegovu ekstravagantnost sa srži veličanstvene lavande iz Provanse i na taj način je najtoplije i najslađe slojeve te esencije dovela do punog izražaja. S druge strane, Carlos Benaïm kreirao je najsenzualniji i najčišći miris cveta narandže, a unikatna struktura parfema zaokružena je još jednim moćnim sastojkom – burbom vanilom s Madagaskara.
Ovog puta, parfimerski duo još više je intenzivirao konstrast između lavande i cveta narandže, a ektremnu senzualnost postigli su uvodeći novog igrača – vatrenu orhideju, koja poput intrigantnog egzotičnog cveta na smokingu, naglašava ženstvenost žene koja ga nosi. Na listi novih sastojaka je i vetiver, poznat po mračnoj aroma dima i drveta koje kreiraju opojne note u bazi mirisa, ojačavajući snagu samog cveća. U skladu sa tim, svaka kap YSL Libre Intense parfema naglašava rodnu dualnost i pruža nam ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije – slobodu. Slobodu kao stanje uma u godini kada su nam mnoge druge slobode privremeno ukinute, slobodu da ostanemo verne sebi i u teškim vremenima, da osvestimo svoju snagu i da uvek vodimo igru po vlastitim pravilima.

IKONA U JOŠ BOLJEM IZDANJU
Nova doza dualnosti postignuta je spojem dobro poznate ženstvene Libre bočice s provokativim parfemom koji dolazi u muževnoj boji konjaka. Dominantno mesto na ikoničnoj bočici zauzima predimenzionirani metalni logotip Cassandre, iskrojen geometrijski precizno poput odela po meri. Muško-ženski preokret mirisa simbolično je predstavljen i kroz kosi čep na vrhu bočice i zlatni lanac, sa kojim su se žene uvek osećale sigurno i nepobedivo. Mi to i jesmo, iako neretko zaboravljamo koliko snage i energije leži u svakoj od nas. YSL Libre Intense stiže u pravom trenutku da nas podseti da život nema reprizu i da ogreničenja postoje samo u našem umu. Nekoliko kapljica ovog parfema daje nam, makar i na podsvesnom nivou, osećaj da smo nepobedive i da su pred nama uvek bezbroj mogućnosti, samo je potrebno da napravimo prvi korak. Zato naša redakcija poslednjih dana miriše na ovu kompoziciju i zato ovaj moćni parfem zaslužuje posebno mesto na toaletnom stočicu svake žene.

Foto: Marija i Ana Đorđević

Poslednje vesti
Ne propustite