nas 1 c 61017
06.10.2017

Zdrava domaća čokolada od samo tri sastojaka

Jednostavni, domaći recepti za slatkiše često su najbolje rešenje kada je želja za slatkim jaka i neobuzdana. A posebno su nam dragi oni kojima ne samo da udovoljavaju našoj želji za šećerom već sadrže i namirnice koje su dobre za naš orgnizam. Zbog toga vam danas donosimo recept za za domaću čokoladu bez glutena, mleka, jaja i drugih nezdravih sastojaka. Jer, ona je ipak slatkiš nad slatkišima kome malo koja osoba može da odoli.
Za pripremu ove čokolade potrebno vam je samo 30 minuta i tri osnovna sastojka koje možete nadograditi dodavanjem orašastih plodova ili suvog voća.

c1 61017

@minimalistbaker

Sastojci:
1 šoljica kakao maslaca
4 supene kašike agavinog ili javorovog sirupa
1/2 šoljice kakaa

Priprema: Istopite na pari kakao maslac zajedno sa kakaom u prahu i sirupom koji ste izabrali. Topite ih konstantno mešajući nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Potom izlijte smesu u pripremljene kalupe ili na papir za pečenje postavljen u pleh. Ostavite čokoladu da se prohladi na sobnoj temperaturi, a po želji joj možete dodati orašaste plodove ili suvo voće. Kada se smesa prohladi, odložite je u frižider na oko 30 minuta, a nakon toga slobodno uživajte u svojoj domaćoj čokoladi.
Ukoliko niste sigurni kako da servirate vašu poslasticu u nastavku pogledajte nekoliko ideja koje smo pronašli na Instagramu.

c2 61017

@_andiwander_

c3 61017

@chocomatreshka

c4 61017

@olyamedyuto

Naslovna fotografija: @olyamedyuto

Poslednje vesti
Ne propustite