nas 1 c 61017
21.04.2019

Zdrava domaća čokolada od samo tri sastojka

Jednostavni domaći recepti za slatkiše često su najbolje rešenje kada je želja za slatkim jaka i neobuzdana. A posebno su nam dragi oni kojima ne samo da udovoljavaju našoj želji za šećerom već sadrže i namirnice koje su dobre za naš orgnizam. Zbog toga vam danas donosimo recept za za domaću čokoladu bez glutena, mleka, jaja i drugih nezdravih sastojaka. Jer, ona je ipak slatkiš nad slatkišima kome malo koja osoba može da odoli.

Najukusniji kolač bez šećera koji ste probali do sada

Za pripremu ove čokolade potrebno vam je samo 30 minuta i tri osnovna sastojka koje možete nadograditi dodavanjem orašastih plodova ili suvog voća.

c1 61017

@minimalistbaker

Sastojci:
1 šoljica kakao maslaca
4 supene kašike agavinog ili javorovog sirupa
1/2 šoljice kakaa

Priprema: Istopite na pari kakao maslac zajedno sa kakaom u prahu i sirupom koji ste izabrali. Topite ih konstantno mešajući nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Potom izlijte smesu u pripremljene kalupe ili na papir za pečenje postavljen u pleh. Ostavite čokoladu da se prohladi na sobnoj temperaturi, a po želji joj možete dodati orašaste plodove ili suvo voće. Kada se smesa prohladi, odložite je u frižider na oko 30 minuta, a nakon toga slobodno uživajte u svojoj domaćoj čokoladi.
Ukoliko niste sigurni kako da servirate vašu poslasticu u nastavku pogledajte nekoliko ideja koje smo pronašli na Instagramu.

Sočni brownie bez šećera za sve koji žele da smršaju

c2 61017

@_andiwander_

c3 61017

@chocomatreshka

c4 61017

@olyamedyuto

Naslovna fotografija: @olyamedyuto

Poslednje vesti
Ne propustite