nas 1 c 61017
01.04.2020

Zdrava domaća čokolada od samo tri sastojka

Jednostavni domaći dezerti napravljeni od proverenih sastojaka često su najbolje rešenje kada imamo jaku i neobuzdanu želju za slatkišima. Posebno su nam dragi oni, koji ne samo da udovoljavaju našoj želji za šećerom, već sadrže i namirnice koje su dobre za naš orgnizam. Zbog toga vam danas donosimo recept za za domaću čokoladu, jer je ona slatkiš nad slatkišima kome malo koja osoba može da odoli. Reč je o zdravoj varijatni ove poslastice koja ne sadrži gluten, mleko, jaja i druge nezdrave sastojke. Za pripremu ove čokolade potrebno vam je samo 30 minuta i tri osnovne namirnice koje možete nadograditi dodavanjem orašastih plodova ili suvog voća.

c1 61017

@minimalistbaker

Sastojci:
1 šoljica kakao maslaca
4 supene kašike agava ili javorovog sirupa (možete koristiti i med)
1/2 šoljice kakaa

Priprema: Istopite na pari kakao maslac zajedno sa kakaom u prahu i sirupom koji ste izabrali. Topite ih konstantno mešajući nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Potom izlijte smesu u pripremljene kalupe ili na papir za pečenje postavljen u pleh. Ostavite čokoladu da se ohladi do sobne temperature, a po želji joj možete dodati orašaste plodove ili suvo voće. Kada se smesa prohladi, odložite je u frižider na oko 30 minuta, a nakon toga možete uživati u svojoj domaćoj čokoladi.
Ukoliko niste sigurni kako da servirate ovu poslasticu, u nastavku pogledajte nekoliko ideja koje smo pronašli na Instagramu.

c2 61017

@_andiwander_

c3 61017

@chocomatreshka

c4 61017

@olyamedyuto

Naslovna fotografija: @olyamedyuto

Poslednje vesti
Ne propustite