30.10.2015

Zdrave fitness navike koje treba steći pre 30. rođendana

Nije tajna da se sa godinama osim našeg lica menjaju i naši organi. To možda zvuči depresivno, ali je istinito. Budući da (još) ne postoji trik uz pomoć koga možemo ostati zauvek mladi, jedino rešenje leži u tome da svoj um i telo “naoružamo” dobrim navikama i tako usporimo neizbežne promene.
Donosimo vam mišljenja pet stručnjaka o tome koje navike, treba steći već tokom dvadesetih, kako bi lakše podneli starenje.

Jenn Lacy, Bar Metod Silver Lake

Jedna od najtežih posledica starenja jeste usporavanje metabolizma. Redovni treninzi su zato veoma korisni, jer osim što sagorevate kalorije, ubrzavaju i metabolizam.

Mary Helen Bowers, Ballet Beautiful

Bez obzira na mnogobrojne obaveze koje imate, morate izdvojiti tri sata nedeljno za vežbanje. Gledajte na treninge kao na nagradu koju sami sebi dajete. Fitness je mnogo više od oblikovanja tela, on pomaže i našem umu. Kada ste lenji, setite se samo koliko ćete se bolje osećati nakon treninga.

Leslie, White Cloud pilates West

Sa godinama gubimo sposobnost da stojimo uspravno, ali i da se zaštitimo od padova. O tome verovatno niko ne razmišlja u svojim dvadesetim, ali redovnim treninzima i jačanjem svih mišića pomažemo sebi da što duže zadržimo vitalnost, a time i da se zaštitimo od povijenih ramena i čestih padova koji su karakteristični za ljude u starijoj dobi.

Ilana Kugel, Koral Activewear

Istezanje, bilo da se radi nakon treninga ili kao samostalna aktivnost, od ključnog je značaja. Nakon 30. rođendana, sila gravitacije više nije vaš prijatelj, a istezanjem i zagrevanjem mišića ćete sprečiti njihovo opuštanje. To treba da vam bude svakodnevna rutina baš kao i pranje zuba ili umivanje.

Samantha Garrison, Yogala

Tokom dvadesetih godina često smo izloženi stresnim situacijama na koje ne obraćamo pažnju. To je vreme kada se školujemo i dobijamo prve poslove što dovodi do velikih uzbuđenja. Umirujući treninzi poput joge će blagotvorno delovati i smanjiti iscrpljenost, ali će vas i zaštiti od bolesti tokom kasnijeg života.

Foto: Facebook/ Base Body Babes

Poslednje vesti
Ne propustite