10.09.2015

Zebrew Nanobrewery: Ekslozija ukusa u craft pivu

Mala, nezavisna, beogradska nano pivara Zebrew nedavno je proslavila prvi rođendan, ali i kraj Indiegogo kampanje u okviru koje su sakupljali sredstva za pokretanje veće proizvodnje. Zahvaljujući ljubiteljima craft piva, ali i pivarama iz Srbije i Hrvatske prikupljena je svota koja će biti uložena u opremu, a spremljeni su i pokloni za učesnike kampanje.

1pp z 9915

Čitava priča sa Zebrew pivom počela je 2013. godine, kada su Čeda i Nevena odlučili da iz hobija i ljubavi prema zanatskom pivu probaju da kod kuće naprave svoje prvo pivo koje su rado podelili sa prijateljima. Pozitivne reakcije na koje su naišli podstakle su ih da započnu proizvodnju.

2p z 9915

Odmah su znali da njihova piva moraju da imaju etikete i od samog početka su želeli da daju ime po nekoj životinji snažnog karaktera, a zebra se nametnula kao idealno rešenje. Nevena je, kao diplomirani grafički dizajner, osmislila sjajan indentitet Zebrew pivare, a svaka vrsta piva dobila je svoj logo zebre sa posebnim šeširom. S druge strane, Čeda čija se porodica godinama bavi proizvodnjom vina i rakije, zadužen je za nove recepte.

3p z 9915

Ovaj sjajni dvojac voli ekperimente, pa se tako u Zebrew nano pivari, zavisno od sezoni i dostupnim sastojcima, mogu pronaći umereno gorak American Pale Ale, snažni Indian Pale Ale, nježniji belgijski Wit, tamni Porter, Chocolate Milk Stout, Coconut Milk Stout, Ginger Beer, Christmas Ale.

4p z9915

Njihovi favoriti se stalno menjaju i uvek su spremni za isprobavanje novih ukusa, a neka od omiljenih piva koja proizvode su im Delirium tremes – Huyghe – Belgian Strong PA, sa vrlo zanimljivim aromama dobijenim od kvasca, kao i odlično Kaš rye IPa ryezen – Kaš Balkan Brewtopia.

5p z 9915

Trude se da fotografije koje dele na društvenim mrežama poput Facebook-a i Instagrama prate po kvalitetu Zebrew piva koja predstavljaju pravu ekspoziju boja i aroma.

6p z 9915

Trenutni proizvodni kapacitet je mali – 50 litara po kuvanju, međutim zahvaljujući protekloj Indiegogo kampanji i narednim akcijama koje žele da preduzmu, planiraju da prikupe sredstva za osnivanje pivare, sređivanje prostora, kupovinu opreme za povećanje kapaciteta na 250l, fermentore od 550l i opremu za flaširanje. Njihov plan je da i dalje ostanu nano pivara i da zadrže svoj bezgranični poligon za eksperimentisanje sa ukusima.

7p z 9915

8p z 9915

Foto: Facebook/Zebrew Brewery

Poslednje vesti
Ne propustite