24.02.2016

Ženstvena igra krojeva i boja u novoj kolekciji Vlade Savića

U novoj kolekciji zа proleće/leto 2016, Vlada Savić stvara atmosferu u kojoj su svi elementi kreirani u cilju pravljenja nove umetničko-modne slike. U fuziji su osnovne boje sa nebojama, volumen sa ravnim strogim formama, geometrija sa asimetrijom, plise sa novim teksturama, duh Japana sa elementima sporta.
Modeli su podvučeni geometrijskom dominantom u intezivnom koloritu za čiju inspiraciju ga vezuju radovi američkog slikara Elsvorta Kelija i radovi iz faze geometrijske apstrakcije slikara Kazimira Maljeviča. Ženstvenost (mada pomalo redefinisana) je i dalje glavna referenca ovog autora, a vizija čista, svedena i krajnje nosiva.
Autor je ovu kolekciju premijerno prikazao na London Fashion Week-u i kasnije na Beogradskoj nedelji mode gde je dobio dve prestižne nagrade. Časopis Grazia mu je dodelio nagradu za najbolju modnu reviju dok mu je medijska kuća B92 uručila nagradu Boris Nikolić za savremeni modni izraz, što ovog dizajnera svrstava u grupu najtraženijih kreatorima domaće modne scene.


Foto: Marko Todorović
Šminka: Mina Abramović
Ciple: LILU by Danijela Biškup
Nakit: Svetlana Vukov
Model: Biljana Cvijetnović, Modna agencija Fox
Kontakt: vsfs-official.tumblr.com, vladasavicstudio@gmail.com

Poslednje vesti
Ne propustite