20.10.2015

Ženstveni modni izraz dizajnerke Sandre Marković

Dizajnerka Sandra Marković koja stoji iza modnog brenda “Sun Skirt” stvara kreacije koje su sinonim za ženstvenost i pročišćenu modnu estetiku. Ova talentovana devojka u svet mode ušla je slučajno, dok je tražila posao kao diplomirani arhitekta. Želela je da ispuni vreme i nauči krojenje i šivenje. Iako je u početku na to gledala kao na hobi, kasnije je zadovoljstvo preraslo u posao. Specijalizovala se za izradu suknji i haljina koje su idealne za sve svečane prilike.

3p s 201015

– Suknje su bile prvi odevni predmet koji sam naučila da izrađujem, a onda sam počela da shvatam koliko je to široko polje i šta sve tu može da nastane i postalo mi je zanimljivo stvarati tu neku celinu, pogotovu sa dodatkom haljina – kako od jedne suknje može nastati haljina i obrnuto. Za sada ne planiram da počnem sa izadom drugih odevnih predmeta, jer je, na neki način, već formiran moj prepoznatljivi stil i želim da ga dalje nadogradjujem. Postoji još mnogo stvari koje bih volela da napravim na tom polju, stalno imam različite ideje, a nalažost ne dovoljno vremena da sve što zamislim i realizujem.

1p s 201015

Modeli Sandre Marković mogu se naći u Cloth&Clay koncept radnji u Belgrade Design District-u gde sa drugim kolegama nudi kupcima originalne komade koje i sama voli da nosi.
– Na meni je skoro svaki dan nešto što sam sama napravila ili neka od kolegenica iz radnje. Volim ženstveni stil odevanja, ali uglavnom u specijalnim prilikama. Svakodnevnica mi to retko dozvoljava, jer, ili sam u radionici ili u potrazi za tkaninama i uvek u žurbi – tvrdi dizajnerka i dodaje:

2p s 201015

– Preferiram haljine ravnog ili A kroja, često vrlo široke varijante. To je nešto u čemu se najbolje osećam, a što se tiče boja, to su uvek svedeni i neutralni koloriti, a najčešće crna. Pošto dolaze hladniji dani, moj izbor su suknje i haljine koje mogu da zagreju, napravljene od vunenih i drugih debljih tkanina.
Kao osoba koja ne voli mnogo da planira Markovićeva ne kuje velike planove za budućnost već samo želi da nastavi da stvara zanimljive suknje i haljine, a u poslu joj je najzanimljivija interakcija sa devojkama koje kupuju njene krpice.
– Interakcija sa devojkama koje poručuju mi je veoma inspirativna. Zanimljivo je što one vrlo aktivno utiču na stvaranje novih modela, svojim željama, izborom boje ili izborom specifičnog materijala za određeni model, neki meni vrlo dragi komadi su bas tako i nastali…

4p s 201015

 

Poslednje vesti
Ne propustite