10 ikona stila odgovara na najčešća modna pitanja u 2015.

Google je već godinama naša go-to adresa za sva pitanja koja se ne usuđujemo da postavimo naglas. Sudeći prema statistici, najpoznatiji pretraživač je ove godine primio i niz pitanja vezanih za modu i stil. Ako ste mislili da su devojke širom sveta tokom 2015. najviše tražile kako da izgledaju seksi u nekom autfitu ili kako da budu elegantne, varate se. Najčešće postavljena pitanja bila su potpuno neočekivana. Na sve modne nedoumice koje su nas ove godine najviše mučile, najuticajnije žene iz sveta mode rado su odgovorile. Prenosimo vam 10 najčešćih problema iz 2015. zajedno sa rešenjima.

1. Kako hodati u visokim potpeticama?

1m 201215

Leandra Medine: Postoje dva razloga zbog kojih žene postavljaju ovo pitanje – ili kupujete previsoke potpetice ili u vašim cipelama nemate dobru ravnotežu. Viskokvalitetni brendovi kao što je Manolo Blahnik jako vode računa o konstrukciji svojih cipela koje su napravljene tako da u njima možemo nesmetano da se krećemo bez obzira na visinu potpetice.
Ukoliko spadate u grupu žena koje nisu navikle da nose potpetice i zbog toga imate probleme, kupujte cipele sa punom petom jer su one mnogo stabilnije, ali i udobnije.

2. Kako se obući za prvi školski dan?

2m 201215

Natasha Goldenberg: Jednostavno, baš kao što se svakodnevno oblačite. Ako želite da izgradite sopstveni stil odevanja trebalo bi da se uvek držite svog imidža i ne pokušavajte da budete drugačiji nego što jeste. Polazak u srednju školu ili na fakultet je dobar povod za novi početak i promenu stila, ukoliko trenutnim niste zadovoljni.

3. Kako poderati farmerke?

3m 201215

Charlotte Groeneveld: Ovo je dobro pitanje ukoliko volite da pokažete svoju kreativnost, ali trebalo bi da znate da svaki proizvošač ima u ponudi pocepane farmerke. Ako ipak želite da uradite to sami potrebno su vam makaze, santimetar i šmirgla. Najpre izmerite mesto gde želite da isečete jeans i obeležite ga kredom. Isecite ravnomerno, a potom papirom za šmirglanje poderajte područje na kome se nalazi isečeni deo.

4. Kako zavezati košulju?

4m 201215

Camille Charrière: Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga kakav look želite – da li hoćete da budete u stilu Daisy Duke ili super cool Scandinavke? Ukoliko biste voleli drugu varijantu dovoljno je da otkopčate nekoliko poslednjih dugmadi na košulji, a potom jednostavan čvor vezati u predelu struka. Uz ovakvu košulju odlično se slaže pencil suknja, ali i baggy farmerke.

5. Šta nevesta treba da obuče za probnu večeru pre venčanja?

5m 201215

Daria Shapovalova: Nevesta bi na probnom venčanju trebalo da nosi ono u čemu se ona oseća najlepše i najsrećnije. Nenametljiva haljina ili suknja u kombinaciji sa topom odličan su izbor. Obavezno ponesite udobne potpetice i nakit koji će najbolje upotpuniti vaš outfit.

6. Kako kombinovati gležnjače?

6m 201215

Yoyo Cao: Iako mnogi smatraju da gležnjače vizuelno skraćuju nogu, ja ih volim. Možete ih nositi uz farmerke ili pantalone koje prate liniju noge, a odličan su izbor i sa haljinama i suknjama.

7. Šta su mules cipele?

7m 201215

Ulyana Sergeenko: To su cipele sa otvorenom petom. Tokom 80-tih bile su jako popularne, ali su se pre tri godine ponovo vratile u modu, a za to su najzaslužnije modne kuće Louis Vuitton i Miu Miu.

8. Šta obući za venčanje u šumi?

8m 201215

Anna Dello Russo: Sve zavisi od toga u kakvoj šumi je venčanje. Ako govorimo o britanskim šumama, ja bih izabrala Hunter čizme i parku. Ukoliko je sunčano vreme, najbolji izbor je haljina u bohemian stilu uz ravne cipele, jer štikle nikako nisu dobar izbor za šumu. Oslobodite hippy devojku u sebi i izaberite lepršavu haljinu, ali izbegavajte maksi modele.

9. Kako se obući kao Miranda Sings?

9m 201215

Miranda Sings: Ko je postavljao ovo pitanje? Iskreno, nemam odgovor. Možda je neko želeo da bude Miranda Sings tokom Noći veštica.

10. Kakve cipele izabrati uz crno-plavu haljinu?

10m 201215

Elena Perminova: Nikada nećete pogrešiti sa chic obućom u crnoj boji. Zato je uvek dobro imati jedan par kvalitetnih crnih cipela koji pažljivo čuvajte i redovno polirajte kako bi vam trajale što duže.

Podeli

Scroll to Top