15 dokaza da su nam helanke ponovo potrebne

Trendovi dolaze i odlaze, ali postoje oni basic komadi koje svi imamo u ormarima i koji ostaju relevantni svake godine. Jedan od njih svakako su helanke. Međutim, ovaj vanvremenski komad u 2023. godini neće više biti rezervisan samo za izležavanje na sofi tokom slobodnog dana, šetanje pasa ili odlaske u teretanu. Naprotiv, helanke ćemo ponovo nositi i izvan fitness studija i svoja četiri zida i to u svim mogućim prilikama – od ležernih gradskih outfita, preko večernjih izlazaka pa sve do kancelarije. (Da, na Instagramu smo već videli mnogo odličnih stajlinga za odlazak na posao u kojima helanke imaju glavnu ulogu.)

Poslednjih nedelja ikone stila sve češće nose pratične helanke, a kombinuju ih na bezbroj različitih načina. Dok su džemperi i čizme ili patike očekivano najčešći izbor u komninacijama za svaki dan, imali smo priliku da se podsetimo i koliko se ovaj komad dobro slaže sa blejzerima, kaputima i visokim potpeticama. Mnoge od njih odlučile su da ponesu ovaj komad i tokom zimovanja, a to su upravo kombinacije koje su nam se najviše dopale.

Očekivano, većina devojaka birala je crne helanke i to često sa šlicem ili elastičnom trakom, mada smo videli i nekoliko odličnih kombinacijama sa helankama u plavoj ili sivoj boji ili sa razigranim pritom.

Ako ovog marta želite stajlinge u kojima ćete se osećati udobno, a opet izgledati šik, helanke su pravi izbor za vas. Tim pre što nam vremenske prilike idu na ruku, a ovaj komad odlično funkcionišu sa većinom drugih odevnih predmeta – od džempera i bluza do blejzera i košulja.

U nastavku vam donosimo vodič za kupovinu ovog komada.

GAëLLE PARIS,
cena: 3.795 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @annabelrosendahl
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top