15 dokaza da su nam helanke ponovo potrebne

Trendovi dolaze i odlaze, ali postoje oni basic komadi koje svi imamo u ormarima i koji ostaju relevantni svake godine. Jedan od njih svakako su helanke. Međutim, ovaj vanvremenski komad u 2023. godini neće više biti rezervisan samo za izležavanje na sofi tokom slobodnog dana, šetanje pasa ili odlaske u teretanu. Naprotiv, helanke ćemo ponovo nositi i izvan fitness studija i svoja četiri zida i to u svim mogućim prilikama – od ležernih gradskih outfita, preko večernjih izlazaka pa sve do kancelarije. (Da, na Instagramu smo već videli mnogo odličnih stajlinga za odlazak na posao u kojima helanke imaju glavnu ulogu.)

Poslednjih nedelja ikone stila sve češće nose pratične helanke, a kombinuju ih na bezbroj različitih načina. Dok su džemperi i čizme ili patike očekivano najčešći izbor u komninacijama za svaki dan, imali smo priliku da se podsetimo i koliko se ovaj komad dobro slaže sa blejzerima, kaputima i visokim potpeticama. Mnoge od njih odlučile su da ponesu ovaj komad i tokom zimovanja, a to su upravo kombinacije koje su nam se najviše dopale.

Očekivano, većina devojaka birala je crne helanke i to često sa šlicem ili elastičnom trakom, mada smo videli i nekoliko odličnih kombinacijama sa helankama u plavoj ili sivoj boji ili sa razigranim pritom.

Ako ovog januara želite stajlinge u kojima ćete se osećati udobno, a opet izgledati šik, helanke su pravi izbor za vas. Tim pre što nam vremenske prilike idu na ruku, pa možemo da ih nosimo bez bojazni da će nam biti hladno. Dodatni bonus je to što odlično funkcionišu sa svim zimskim komadima – od džempera i tunika do blejzera, kaputa i bundi.

U nastavku vam donosimo vodič za kupovinu ovog komada.

GAëLLE PARIS,
cena: 3.795 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @annabelrosendahl
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top