15 outfita koji dokazuju da „pink groznica“ trese modni svet

Dok smo pethodnih nekoliko godina proveli u eri minimalizma, 2022. nam je donela trend jarkih i efektnih boja, među kojima se posebno istakao ružičasti kolorit. Da ćemo ove godine svet uglavnom posmatrati kroz roze naočare mogli smo da naslutimo još nakon prolećnih nedelja mode u velikoj četvorki kada je bilo jasno da su mnogi dizajneri ovu boju izvukli iz naftalina i udahnuli joj potpuno novi život. U tome se posebno istakla kuća Valentino, mada je i Jacquemus ponudio dosta dobre komade. Naravno, ne možemo da ne spomenemo ni Pradinu suknja sa šlepom u pastelnoj pink nijansi, koju već nedeljama gledamo na Instagramu uvek kada otvorimo ovu aplikaciju.

Drugi i presudni talas pomame za roze bojom dogodio se kada je objavljeno da se snima film o Barbie lutki sa Margot Robbie u glavnoj ulozi, što je očigledno sve automatski vratilo u detinjstvo i neke bezbrižne roze godine. Pink komadi već su preplavili high street radnje, sve češće gledamo all pink kombinacije na društvenim mrežama, a Balmain je otišao i korak dalje i lansirao limitiranu Barbie kolekciju (pogađate, u roze boji).

Naravno, opsesija modnih inasajdera je jedna strana medalje, a sasvim je druga priča kako implementirati pink u sopstveni stil. Dobra vest je da su aktuelne sve nijanse ove boje – od pastelne do fuksije što nam ostavlja dovoljno manevarskog prostora. Što se nas tiče, pink haljina je uvek dobar izbor u ovo doba godine, a posebno nam se dopadaju lanena odela u ovoj boji. Naravno, možete se odlučiti i za prsluk ili top od tankog pletiva, a roze sandale ili torbu svakako ćete lako uklopiti uz bilo koju letnju kombinaciju.
U nastavku vam donosimo dodatnu dozu outfit inspiracije, kao i vodič za kupovinu ključnih komada.

SHOPPING VODIČ

H&M,
cena: 3.199 din.
LOVESHACKFANCY,
net-a-porter.com
BALENCIAGA,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @shestyledwhat
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top