20 komada koje bi svaka žena trebalo da poseduje do 30. rođendana

Postoji nešto važno što se događa u vašim dvadesetim godinama – bez obzira jeste li toga svesni ili ne, vi odrastate. Vaši pogledi na svet postaju mnogo zreliji, a vaš stil odevanja trebalo bi da prati tu evoluciju. Međutim, dok se sazrevanje događa vrlo prirodno, promena stila odevanja često može da dovede do niza nedoumica. Zato vam donosimo odgovor na pitanje: kako bi trebalo da se oblačite u tridesetim godinama?
Do 30. rođendana već imate stalni posao i naporan dnevni raspored koji vam ne ostavlja mnogo vremena da ujtru razmišljate o tome šta ćete obući, zato je potrebno da posedujete dobru selekciju garderobe koja se lako kombinuje. Mi smo došli do liste od 20 komada koje bi svaka žena trebalo da ima u svom ormaru pre 30. rođendana. Oni će joj osigurati lako sklapanje odevnih kombinacija, a uz to će uvek izgledati chic.

1. DOBRO SKROJENE FARMERKE

1p j brand (2)

J BRAND,
net-a-porter.com

Zaboravite na farmerke sa spuštenim strukom kakve je Britney Spears nosila u svojim prvim muzičkim spotovima. One su rezervisane za tinejdžerke i devojke u dvadesetim godinama. Umesto toga, potreban vam je jeans dubljeg struka i kroja koji najviše odgovara vašoj figuri. Do tridesetog rođendana bi trebalo dobro da savladate lekciju o tome šta vam lepo stoji.

2. PANTALONE DUBOKOG STRUKA

2p z 3990 (61)

ZARA,
cena: 3.990 din.

Ni jedan drugi komad neće vas učiniti istovremeno profesionalno, ali i chic, kao pantalone dubokog struka. Možete ih kombinovati sa svim vrtama bluza i košulja i nećete pogrešiti.

3. KVALITETNE RAVNE CIPELE

3p md 10990 (4)

MASSIMO DUTTI,
cena: 10.990 din.

Do tridesetih godina već bi trebalo da isprobate sve nesvakidašnje modele cipela, jer je vreme za klasiku. Kvalitetne mokasine, baletanke ili oxford cipele su vam neophodne za sve one situacije kada želite da izgledate prefinjeno, a da se ne odričete udobnosti.

4. CRNI TOP

4p md 2490

MASSIMO DUTTI,
cena: 2.490 din.

Svileni, plišani ili satenski top klasičnog kroja neophodan je u vašem ormaru. Možete ga nositi i tokom izlazaka, ali i u kancelariji ukoliko preko njega obučete sako.

5. PENCIL SUKNJA OD TEKSASA

5p fendi (8)

FENDI,
net-a-porter.com

Kratke teksas suknje imale su svoje vreme dok ste bili u dvadesetim, ali nakon tridesetog rođendana potrebno ih je zameniti suknjama pencil kroja.

6. HALJINA OTVORENIH LEĐA

6p galvan

GALVAN,
net-a-porter.com

Ovaj komad odličan je za sve prilike u kojima želite da istaknete svoj seksipil. Učinite to na suptilan način jer ćete zagolicati maštu i bićete mnogo senzualniji.

7. CLASSY BLEJZER

7p md 19990 (9)

MASSIMO DUTTI,
cena: 19.990 din.

Kupovina trendi komada rezervisana je za dvadesete dok deceniju kasnije treba uložiti i nekoliko bezvremenskih komada koje ćete moći da nosite iznova i iznova. Blejzer je jedan od ključnih modela koji će vam služiti u najrazličitijim prilikama.

8. MALA CRNA HALJINA

8p z 7590 (15)

ZARA,
cena: 7.590 din.

Kada uđete u tridesete trebalo bi da znate da ćete često biti pozivani na događaje koji će zahtevati elegant dress code. Zbog toga vam je potrebna bar jedna mala crna haljina. Jako je važno da izaberete model koji savršeno odgovara vašoj figuri.

9. KVALITETAN KOMAD NAKITA

9p missoma

MISSOMA LONDON,
missoma.com

Nemamo ništa protiv jeftinog nakita, ali bi trebalo da znate da on uglavnom štetno utiče na vašu kožu. Plastični aksesoari obleženi metalima u boji zlata ili srebra su najpogubniji te je zato bolje da kupite nekoliko klasičnih komada od srebra ili zlata koje ćete stalno nositi. Ukoliko često kupujete narukvice, minđuše ili lančiće od bižuterije, na ovaj način možete i da uštedite.

10. KOMBINEZON

10p md 17990 (18)

MASSIMO DUTTI,
cena: 17.990 din.

Umesto sezonskih komada, dobro je da imate kombinezon vanvremenskog kroja za sve nemam šta da obučem situacije. Ovaj komad lako ćete prilagođavati i dnevnim i večernjih prilikama.

11. BEŽ ILI BELI KAPUT

11p hm 99 (19)

H&M,
cena: 10.999 din.

U tridesetim godinama potrebno vam je da imate jedan kvaitetan kaput koji ćete moći da nosite godinama. Najbolje je da izaberete model u bež ili beloj boji. Svetle nijanse u zimskim mesecima uvek vam omogućavaju ultra chic izgled.

12. KOŽNA SUKNJA

12p z 3990 2 (20)

ZARA,
cena: 3.990 din.

Ovo je komad koji će vam odlično služiti u svim situacijama u kojima “nemate šta da obučete”. U odnosu na svoje mogućnosti možete izabrati komad od eko ili prave kože.

13. KOŽNA JAKNA

13p md 29990

MASSIMO DUTTI,
cena: 29.990 din.

Ne treba mnogo objašnjenja. Ne možete biti u tridesetim godinama, a da nemate kožnu jaknu.

14. UKRAS ZA KOSU

14p hm 9 (3)

H&M,
cena: 1.199 din.

Decetan nakit za kosu potreban vam je za sve prilike u kojima vam kosa nije dovoljno čista ili kada nemate vremena da odete kod frizera, a želite malo drugačiju frizuru.

15. BELA KOŠULJA

15p hm 24 (11)

H&M,
cena: 2.699 din.

Večni klasik odličan je za sve prilike.

16. CRNE SALONKE

15p gianvito rossi (5)

GIANVITO ROSSI,
net-a-porter.com

Razlog je očekivan: možete ih kombinovati sa svim komadima garderobe u vašem ormaru.

17. TRENČ

17p hm 39 (21)

H&M,
cena: 4.499 din.

Ovaj komad stekao je status kultnog u modnom svetu zato vam je potreban jedan komad.

18. SANDALE SA STABILNOM PETOM

18p prada (15)

PRADA,
net-a-porter.com

Tokom letnjih meseci potrebne su vam sandale sa stabilnom kockastom petom koje će podići svaku vašu odevnu kombinaciju, a istovremeno će vam omogućiti i osećaj udobnosti.

19. BELE PATIKE

19p veja p

VEJA,
net-a-porter.com

Ovaj klasičan model odličan je za sve opuštene dnevne izlaske sa prijatelja, a uz odelo, mogu vam poslužiti i za odlazak na posao.

20. ROLKA

20p z 1990 (16)

ZARA,
cena: 1.990 din.

Rolka je definitivno jedan od najsavršenijih odevnih komada. Nabavite bar jedan cool model.

Naslovna fotografija: @bettinalooney, @missomalondon
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top