5 načina da se odviknete od prekomerne konzumacije slatkiša

Svi dobro znamo da šećer loše utiče na naš izgled i zdravlje, ali mu je teško odolevamo baš kao „lošim momcima“ u školi. Ukoliko ste doneli odluku da u 2016. steknete zdrave navike, wellness trener i osnivač programa „Happy Sugar Habits“, Laura Thomas ima odlične savete za vas. Ona nudi 5 brzih rešenja za odvikavanje od stalnog konzumiranja slatkiša.

#1 Crna čokolada
Kada ne možete da izdržite bez slatkiša, najbolji izbor je crna čokolada. Ona sarži mnogo manje šećera od meda ili suvog voća. Recimo, dve štangle čokolade sa 85 odsto kakaa imaju samo 3g šećera dok ista količina meda sadrži oko 15g šećera. Razlika je iznenađujuće velika.

#2 Proizvodi od kokosa
Proizvodi od kokosa, naročito ako su nezaslađeni, takođe se preporučuju. Oni su veoma zdravi jer sadrže visok nivo dobrih masti, lako će vas zasititi, a uz to više nećete imati potrebu za slatkišima. Zato kada vam se sledeći put jede nešto slatko posegnite za kokosovom vodom ili mrvicama od kokosa.

#3 Topli napici
Čaj i kafa bez šećera takođe mogu suzbiti vašu želju za slatkišima. Bilo koji voćni čaj ili kapućino sa mlekom odlična su alternativa kada vam se jede nešto slatko.

#4 Zdrave navike
Naviku da nikada ne konzumirate slatkiše teško ćete moći da steknete, pa je zato dovoljno da se najpre odviknete od toga da u različitim prilikama jedete nešto slatko. Potrudite se da za slatkišima posežete samo kada postoji neki poseban povod.

#5 Alternativna rešenja
Pronađite alternative šećeru kao što su stevia, kokosov šećer ili sirup od smeđe riže. Koristite ih kada pravite kolače ili želite da popijete šoljicu slatke kafe.

Foto: bodyandsoul.com.au

Podeli

Scroll to Top