5 razloga zbog kojih svaka žena treba da koristi kokosovo ulje

Gotovo svakog meseca na tržištu se pojavi novi „it“ proizvod čiji se pozitivni efekti, ponekad i neopravdano veličaju, pa zato samo retki preparati uspevaju da izdrže test vremena. Jedan od njih je kokosovo ulje koje zbog bogatstva proteinima zaista čini čuda. Načini na koje se može upotrebiti su višestruki, jer je odlično u službi lepote i zdravlja. Zato vam donosimo 5 razloga zbog kojih bi trebalo da koristite ovaj prirodni preparat.

#1 Maska za kosu
Većina šampona koje koristimo puni su hemikalija, pa tako ponekad mogu da naprave više štete nego koristi za našu kosu. Zato se sve veći broj žena okreće prirodnim preparatima, ali potrebno je znati koji je najefikasniji. Zahvaljujući brojnim proteinima koje sadrži, kokosovo ulje pomaže da održite kosu zdravom, podstiče njen rast i poboljšava stanje oštećene kose. Ukoliko niste zadovoljni vašom kosom, sve što treba da uradite je da jednom nedeljno nanesete 2 do 4 kašike kokosovog ulja na krajeve i vlasište, ostavite da deluje oko pola sata, a potom operite kosu.

#2 Belenje zuba
Možda zvuči neverovatno, ali kokosovo ulje je odlično za čišćenje i izbeljivanje zuba. Uzmite kašičicu ulja i mućkajte ga u ustima oko 20-ak minuta, a potom ga ispljunite. Zahvaljujući laurinskoj kiselini koju sadrži ono će očistiti vašu usnu dublju od svih bakterija, a vaši zubi će postati belji.

#3 Skidanje šminke
Malo je preparata koji mogu tako efikasno da skinu jaku šminku kao što to radi kokosovo ulje. Dovoljno je da nekoliko kapi nanesete na tufer i blago protrljate lice. Zahvljajući blagom efektu koje ima na kožu, izbećićete eventualna crvenilo ili druge iritacije koje su moguće ukoliko koristite preparate sa kojima morate grubo da trljate lice kako bi uklonili sve nečistoće.

#4 Preplanuli ten
Ukoliko volite da imate bronzani ten tokom letnjih meseci, kokosovo ulje je vaš najbolji saveznik. Nanosite ga preko preparata sa zaštitnim faktorom dok se sunčate, a nakon tuširanja koristite ga umesto mleka za telo. Iznenadićete se rezultatima.

#5 Kuvanje
Osim u službi lepote, kokosovo ulje odlično je i za naše zdravlje. Zato se nemojte ustručavati da ga koristite u kuhinji. Ono je fantastičan izvor energije, pomaže u suzbijanju mnogih virusa, blagotvorno deluje na bubrege, ali i ubrzava metabolizam.

Podeli

Scroll to Top