Ajlajner u boji je ponovo u modi, evo kako možete da ga nosite

Ako postoji godišnje doba kada volimo da eksperimentišemo sa jarkim i neon bojama na očima onda je to svakako leto. Atmosfera koju najtoplija sezona donosi odlično se slaže sa smelim i razigranim make-up lookovima, a ajlajner u boji savršen je način da skrenete pažnju na sebe.
Trend raznobojnih ajlajnera pre nekolio godina donela je serija Euphoria, a od tada do danas vraća se svakog leta. I zaista oni su pravo rešenje kada želite da vaše oči budu u prvom planu, a osim što će svakom looku dati poseban pečat, neretko će poput efektnog aksesoara transformisati čitav outfit. Krajnji rezultat svakako zavisi i od toga sa kojom bojom senki ćete kombinovati svoj ajalajner, a trend nekonvencionalnih boja ostavlja mogućnost da se poigrate sa najrazličitijim varijantama. Podjednako veliki prostor imate i po pitanju izbora oblika, pa umesto klasične linije, možete naglasiti oči iscrtavanjem linije preko crnog ajlajnera mada ćete najzanimljiviji look dobiti ako se opredelite za neko od grafičkih rešenja.
Nastavite da skrolujete jer vam u nastavku donosimo tri predloga.

OLDIE BUT GOODIE

Ajlajneri su boji su sami po sebi efektni pa će najčešćeće biti sasvim dovoljno da iscrtate klasičnu liniju sa naglašenim lukom. Naravno, uvek se možete poigrati iscrtavanjem nešto deblje linije ili intenzivnijeg luka. Prepustite se mašti i kada je reč o izboru senki, a na raspolaganju su vam tri opcije – nude senka, senka u istoj boji kao ajlajner ali u svetlijoj nijansi i senka u komplementarnoj boji sa ajlajnerom.

—————————————————————————-

DOUBLE TROUBLE

Ukoliko želite da dodate malo drame, iscrtajte najpre tanku liniju crnim ajlajnerom, a iznad ove linije iscrtajte liniju ajlajnerom u bilo kojoj boji. Ili jednostavno iskombinujte dve različite boje. Ako se opredelite za ovu opciju, birajte senke u neutralnim nijansama i nemojte preterivati sa ostatkom make-upa.

—————————————————————————-

GRAPHIC EYELINER

Kada zaista želite da privučete poglede opredelite se za neku od takozvanih grafičkih opcija. Mogućnosti su zaista besgranične što najbolje dokazuju fotografije koje gledate, od naglašavanja samo unutrašnjih ivica ili rubova očiju do značajno kompleksnijih i upečatljivijih oblika.

NAŠI FAVORITI

Kiko Milano – New Super Colour Waterproof Eyeline (06 Blue)
Christian Dior – Diorshow On Stage Liner (851 Matte Pink)
Chanel – Stylo Yeux Waterproof (46 Vert Émeraude)
Bourjois – Contour Clubbing Waterproof Eyeliner and Eyeshadow (63 Sea Blue)
Nyx – Epic Wear Liquid Liner (Sapphire)
Sephora – Colorful Wink-It Felt Tip Liquid Waterproof Eyeliner (03 Army Babe)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @patrickta
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top