Ako ovog meseca kupujete jedan proizvod za negu, neka to bude ova krema

Život u savremenom svetu doneo nam je niz pogodnosti na koje prethodne generacije nisu mogle da računaju, međutim, moderno doba sa sobom nosi i manje lepe stvari. Jedna od njih je konstantan nedostatak sna, koji se ubraja u najmasovnije boljke novog milenijuma. Podaci Svetske zdravstvene organizacije govore da je u poslednje dve decenije prosečno spavanje osoba skraćeno za 90 minuta, a da oko 30% populacije spava manje od šest sati dnevno. Za to postoje brojni razlozi, kao što su brz životni ritam i gomila informacija koje naš mozak prima svakog dana. Međutm, u najvećem broju slučajeva uzrok nesanice je plavo svetlo koje emituju digitalni uređaji, a koje znatno odlaže prirodno oslobađanje melatonina i time direktno utiče na naš unutrašnji sat.
Ako spadate u grupu onih koji pate od insomnije, znajte da niste sami. Međutim, to ne znači da nedostatak sna ne utiče na vaše zdravlje, i vaš izgled, a pre svega na vašu kožu. Manjak sna dovodi do vidljivih oštećenja kože, uključujući gubitak hidratacije i smanjenu količinu lipida, koji, ukoliko se ne tretiraju, mogu postati trajni i dovesti do pojave vidljivih znakova starenja. Uostalom, svima nam je poznat scenario kada se nakon loše prospavane noći probudimo sa isušenom kožom i sivim i beživotnim tenom. U takvim situacijama najčešće posežemo za make-up proizvodima koji prekrivaju tragove umora, a zaboravljamo da je za izgled naše kože ujutru mnogo važnije koje smo proizvode koristili prethodne večeri.

Imajući to u vidu, brend Kiehl’s je 2010. godine lansirao sada već čuveni Midnight Recovery Concentrate – formulu sa moćnom mešavinom biljnih ekstrakata koja vidljivo obnavlja kožu tokom noći. Proizvod koji su potrošači nazvali Midnight Magic do sada je osvojio čak 57 nagrada, a popularnost mu je toliko porasla da se svakog minuta širom sveta proda po dva pakovanja ovog preparata. Glavni aduti Midnight Recovery Concentrate su činjenica da umanjuje vidljivost umornih linija i da vidljivo ispravlja znakove 30-dnevnih oštećenja nastalih kao posledica manjka sna za samo tri noći dok kožu čini zaglađenom i blistavijom1.

Nakon 12 godina, tokom kojih su lansirani Midnight Recovery Eye i Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil, Kiehl’s nam donosi još jednu inovaciju – Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream. Kao naslednica čuvene formule, ova krema svoju efikasnost duguje mešavini biljnih ulja u kombinaciji sa novom tehnologijom emulgacije pomoću tečnih kristala i moćnih sastojaka, poput biljnih ulja bogatih omega-6 i omega-3 masnim kiselinama, zbog čega pomaže pri oporavku zaštitnog lipidnog sloja kože. Sa 98% sastojaka prirodnog porekla2, ova formula pomaže u zadržavanju vlage i popunjava kožu, za vidljivo mlađi izgled do jutra. Dodatni bonus ove kreme je njena jedinstvena tekstura nalik oblacima koja se brzo upija i ne ostavlja masne tragove, a dolazi u paru sa umirujućim mirisom lavande zbog kojeg ćete uživati u svom ritualu večernje nege.

GLAVNI SASTOJCI
Omega masne kiseline – omega-6 i omega-3 pomažu u obnavljanju i jačanju zaštitnog lipidnog sloja kože.
Kiehl’sova botanička mešavina za podmlađivanje – sadrži kombinaciju semena bogatih lipidima, cvetnih ulja bogatih antioksidansima i drugih biljaka, a sve u cilju da se ojača barijera kože i vidljivo umanje suvoća, fine bore i beživotan ten.

KAKO KREMA DELUJE NA KOŽU
– Hrani kožu tokom noći i čini je gipkom i sjajnom narednog jutra
– Pruža koži potrebnu vlagu tokom noći
– Pomaže u obnavljanju i jačanju lipidne barijere kože
– Nakon 7 noći koža je vidno popunjena
– Zahvaljujući laganoj teksturi brzo se upija u kožu
– Pogodna je za sve tipove kože, uključujući i suvu kožu

ZBOG ČEGA MIDNIGHT RECOVERY OMEGA-RICH CLOUD CREAM ZASLUŽUJE DA SE NAĐE NA VAŠOJ TOALETNOJ POLICI?
Mnoge studije pokazale su da je najvažnije doba dana za našu kožu – noć. Dok se tela odmaraju, cirkulacija u koži se pojačava i krv prenosi još više hranljivih materija i vitamina u kožu. Međutim, u koži se dok spavamo odvijaju i drugi procesi, kao što je transepidermalni gubitak vode. Zbog toga je bogata i hranljiva noćna krema jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji, beauty korak ako želimo da imamo zdravu i blistavu kožu i da sprečimo prevremenu pojavu znakova starenja. Bez obzira na to da li patite od nedostatka sna ili se ne suočavate sa ovim problemom, Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream pruža koži baš ono što joj je potrebno tokom noći – niz hranljivih sastojaka i sprečavanje gubitka vlage.

U potrošačkoj studiji, nakon četiri nedelje upotrebe3:
– 87% ispitanika se složilo da koža izgleda jedrije
– 81% ispitanika se složilo da koža izgleda blistavo
– 90% ispitanika se složilo da koža izgleda nahranjeno i hidrirano

Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream dostupna je u radnjama brenda Kiehl’s u Ada Mall Shopping Centeru i u TC Galerija, kao i online na kiehls.rs.

1 Rezultati se baziraju na četvoronedeljnom stručnom ocenjivanju na 52 učesnika koji pate od nedostatka sna.
2 Smatra se da su sastojci prirodnog porekla, ukoliko nakon postupka obrade iz prirodnog izvora i dalje sadrže više od 50% svoje molekularne strukture.
3 Na bazi istraživanja u trajanju od četiri nedelje na 54 učesnika.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Petar Đorđević

Podeli

Scroll to Top