Ako volite serije koje diktiraju modne trendove, ovo su naslovi koje ne bi trebalo da propustite

Pop kultura oduvek je menjala društvo u kome živimo, a TV serije svakako su njen važan segment. Naslovi uz koje smo odrasli i koje danas gledamo imaju moć da ruše tabue, menjaju način na koji posmatramo svet i imaju snažan uticaj na našu svakodnevicu. Ako mislite da preterjemo, setite se samo koliko je serija Seks i grad uticala na to da promenimo pogled na muško-ženske odnose, ženska prijatljstva i singl status u 30-tim i 40-tim godinama.
U trenutku kada je binge kultura na samom vrhuncu, serije nesumnjivo menjaju društvene norme, a sve češće diktiraju i modne trendove. Tako smo prošle godine obožavali stajlinge koje smo gledali u serijama Emily in Paris, Hollywood ili Lovecraft Country, nova sezona serije The Crown ponovo je vratila neke od trendova iz 80-tih i 90-tih godina, a kratke šiške postale su aktuelne zahvaljujući naslovu The Queen’s Gambit. Brojne serije u kojima su uzbudljivi kostimi još jedan glavni lik snimljene su i ove godine. Neke od njih već su imale svoje premijere, neke nas očekuju ove jeseni, a mi smo izdvojili naslove za koje smo sigurni da će se naći na must watch svih zaljubljenika u modu.

GOSSIP GIRL

Otkako je 2019. godine najavljeno snimanje nastavka kultne serije, svi sa nestrpljenjem isčekuju nove epizode. Okupljanje ekipe nekoliko puta je odloženo zbog pandemije, ali su 2. novembra prošle godine konačno počeli sa radom, a krajem ovve godine očekuje nas i premijera. Iako se, osim Kristen Bell (glas Tračare), niko od glumaca iz stare ekipe neće pojaviti, radnja se i dalje vrti oko skandala na Menhetnu, tačnije među njujorškom elitom, a dobri kostimi ostaće jedan od glavnih aduta serije.

THE PURSUIT OF LOVE

Romantična mini serija, inspirisana istoimenim romanom Nancy Mitford, prati život dve prijateljice u različitim fazama njihovog života. Radnja je smeštena u 20-te godine prošlog veka, pa u skladu s tim imamo i predivnu scenografiju i kostime koji verno dočaravaju taj period. Glavne ženske uloge igraju Lily James i Emily Beecham.

POSE

Za one koji do sada nisu pratili ovu seriju, radnja je smeštena u 80-te godine prošlog veka, a bavi se transrodnim osobama, koje su tada u njujorškim plesnim dvoranama pokazivale svoje umeće u kostimiranju, šminki, ali i poznavanju kulture koja ih je odbacila na margine. Verujemo da vam je jasno da je odeća bitan segment ove priče, koju vam toplo preporučujemo. Kao i svaka dobra serija o događajima i fenomenima iz prošlih vremena, Pose je tu da bi nam rasvetlila sadašnjost i naš odnos prema trans-osobama, ali istovremeno budi najdublja osećanja i beskrajno je zabavna.

THE GILDED AGE

@cynthiaenixon

Iza ove priče stoji kreator serije Downtown Abbey – Julian Fellowes, a glavnu ulogu igra Cynthia Nixon, što već na prvu deluje obećavajuće. Radnja se odvija u Njujorku, krajem 19. veka, odnosno u doba najbržeg ekonomskog rasta u SAD. Raskošni kostimi neće izostati, a Cynthiju ćemo videti u sasvim drugačijoj ulozi od Mirande Hobbes po kojoj je pamtimo.

SUCCESSIONS 

Kada stari Logan Roy, vlasnik jesnog od najvećih medijskih i zabavnih konglometara na svetu, odluči da se povuče, pažljivo će pratiti sve poteze njegovo četvero dece. Mada se još ne zna datum početka prikazivanja treće sezone, ovu seriju obožavamo i zbog otmenih pantalona koje nosi Shiv Roy, a uvek nas nasmeju i njeni loši odabiri haljina za sastanke.

RIVERDALE

Zahvaljujući odličnom timu kostimografa, glavni junaci odavno su modna inspiracija mnogim tinejdžerima, a za sada je snimljeno čak pet sezona ove serije.

EMILY IN PARIS

Iako nije dobila sjajne kritike, prva sezona serije Emily in Paris imala je odličnu gledanost, pa će logično dobiti i svoj nastavak. Nove epizode već su snimljene i očekuju nas krajem jeseni ili početkom zime, a osim novih i uzbudljivih zapleta, nastavak priče o mladoj Amerikanki u Parizu jedva čekamo i zbog odličnih kostima.

Test: INJournal magazin
Foto: IMDb, Instagram

Podeli

Scroll to Top