Ako želite da znate koliko zaista vrede dizajnerske torbe, zapratite ovog influensera

Kada govorimo o dizajnerskim komadima čija kupovina predstavlja svojevrsan praznik za svaku ženu, na samom vrhu liste nalaze se torbe. Postoji nešto magično u torbama sa potpisom omiljenih brendova zbog čega ih kupujemo, nosimo i čuvamo sa posebnom pažnjom. Bilo da su u pitanju modeli iz novih kolekcija ili vanvremenske torbe koje su izdržale test vremena, one su trešnjica na torti svake naše odevne kombinacije i komadi koji govore umesto nas.
Međutim, da li ste se ikada pitali koliko dizajnerske torbe koje nosite (ili želite da ponesete) zaista vrede? Ok, svi smo svesni da prvenstveno plaćamo brend, a tek onda kvalitet, ali koji je zbilja odnos ove dve stavke? Odgovor na ovo pitanje daje nam turski influenser Volkan Yilmaz, poznatiji kao Tanner Leatherstein.

Na svojim TikTok i Instagram nalozima, Volkan Yilmaz daje stvarnu procenu vrednosti svake dizajnerske torbe koja mu dođe pod ruku. Prada, Louis Vuiton, Saint Laurent, Bottega Veneta… Nijedan brend nije pošteđen! A ono što je najzanimljivije jeste način na koji to radi!
Volkan Yilmaz seče i para svaku torbu, daje procenu kože koja se koristi u izradi iste, objašnjava način na koji je koža farbana, koliko je određeni model zahtevan za izradu, a obavezno se osvrće i na detalje na torbi.

Na kraju daje na činjenicama zasnovanu procenu koliko zaista vrede koža, izrada i detalji, poput rajsflešlusa i drugih sitnica, odnosno kolika je stvarna vrednost određene torbe i koliko ona odstupa od cene koju za nju plaćamo. Ovaj odnos uglavnom je takav da je cena većine torbi najmanje 10 puta veća od njene vrednosti.

Naravno, podaci koje ovaj influenser iznosi temelje se na odličnom poznavanju materije jer je odrastao u porodici koja se bavi proizvodnjom kožne galanterije, a i sam je nastavio ovaj biznis. Dakle, ako vas zaista zanima koliko vredi torba koju nosite ili želite da kupite, zavalite se u fotelju i pogledajte njegove video klipove. Vrlo su zanimljivi.

Tekst: INJournal magazin
Video: TikTok

Podeli

Scroll to Top