Aktivni kiseonik jedna je od najboljih stvari koju možete da priuštite svojoj koži, a evo i zašto

Danas postoji širok spektar tretmana koji odgovaraju različitim potrebama kože, a retki među njima preporučuju se osobama svih generacija i svih tipova kože. Jedan od njih je tretman kiseonikom za čiju su popularnost najzaslužnije holivudske zvezde, a u međuvremenu je postao sastavni deo ponude u salonima širom sveta, pa žene koje su posvećene nezi lica vole da prište sebi ovo malo parče luksuza. Tretman funkcioniše tako što se specijalno kreiranim mašinama pod pritiskom u površinske i srednje slojeve kože isporučuje potrebna doza kiseonika i hranljivih sastojaka koji su prilagođeni klijentu, a najčešće se koriste hijaluronska kiselina, antioksidansi i peptidi. Oni koji su imali priliku da isprobaju ovu proceduru znaju koliko je koža nakon nje osvežena, meka na dodir i sa zdravim sjajem, međutim, njena cena nije zanemarljiva, a dobra vest je da svojoj koži možete priuštiti potrebnu dozu kiseonika i u kućnim uslovima. Sve što će vam biti potrebno jeste aktivni kiseonik koji možete kupiti u bilo kojoj apoteci.

KAKO DA UVEDETE AKTIVNI KISEONIK U SVOJU RUTINU?

Za optimalne rezultate aktivni kiseonik trebalo bi da koristite i u jutarnjoj i u večernjoj rutini mada nećete pogrešiti ni ako činite to češće, ali ne više od četiri puta dnevno. Ovaj preparat nanosi se na lice nakon čišćenja, a pre upotrebe bilo kog drugog proizvoda. S obzirom na to da dolazi u formi spreja koji nije pod pritiskom, sve što je potrebno da uradite jeste da ga s udaljenosti od oko 20 centimetara rasprašite po licu. Jako je važno da tokom ovog procesa žmurite da ne bi došao u dodir s očima.
Mada ćete primetiti bitnu razliku čak i ako nakon prskanja jednostavno sačekate da koža upije ovaj rastvor, da biste iskusili prave benefite aktivnog kiseonika uzmite parče gaze koje ćete takođe naprskati proizvodom, a potom ga stavite preko lica i ostaviti da deluje 20-ak minuta. Nakon toga možete nastaviti sa svojom uobičajenom rutinom.

ZBOG ČEGA JE OVAJ RASTVOR POTREBAN SVIMA?

Nedostatak kiseonika konstantna je pojava u gradskim sredinama, a kako nam ubrzan životni tempo ne ostavlja mnogo vremena za boravak na svežem vazduhu, dolazi do hipoksije, odnosno smanjenja količine kiseonika u ćelijama i tkivima. Usled toga, prirodna antioksidativna odbrana kože postaje sve slabija, dok se istovremeno smanjuje i sinteza kolagena i elastina, kao i proizvodnja hijaluronske kiseline. To dalje dovodi do pojave sivkastog tena, pojačane suvoće i prevremenih bora, tamnih podočnjaka, pa čak i alergijskih reakcija.

GLAVNI BENEFITI AKTIVNOG KISEONIKA

Aktivni kiseonik najčešće se primenjuje kao deo rutine kod osoba čija je koža sklona aknama i drugim upalnim procesima. Ovaj rastvor ubija miktrobe koji pomešani sa sebumom i mrtvim ćelijama kože začepljuju pore i dovode do pojave bubuljica. Pored toga, on pospešuje cirkulaciju i podstiče regeneraciju kože čime znatno ubrzava proces zarastanja ožiljaka od akni.
Anti-age svojstva kiseonika takođe nisu zanemarljiva. Kao što smo već rekli, on pospešuje proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline zbog čega koža postaje čvršća i dobija na volumenu, bore su umanjene, a ten je svež i rosan.
Ovaj rastvor ima značajnu ulogu i u hidrataciji kože, a najbolje rezultate ćete postići ukoliko ga koristite u kombinaciji sa serumima na bazi hijaluronske kiseline. Naime, jedna od njegovih glavnih prednosti jeste ta što omogućava koži da lakše apsorbuje hijaluronsku kiselinu, ali i druge aktivne sastojke iz preparata a negu.
Na kraju, ali ne i najmanje bitna primena aktivnog kiseonika jeste u procesu regeneracije kože. On pospešuje proizvodnju novih ćelija zbog čega ubrzava zarastanje rana, oporavak kože nakon opekotina ili iritacije posle depilacije.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @eleonarpendleton
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top