Aleksandra Sanja Orlandić Sretković savetuje kako da se šminkate tokom leta

Visoke temperature mogu biti nemilosrdne prema vašem make-upu zbog toga je tokom leta potrebno obratiti posebnu pažnju na odabir pravih proizvoda. Kako se vaš puder ne bi „istopio“ na suncu i da vam se senka nakon sat vremena ne bi skupila u pregibima na kapcima, konsultovali smo jednu od naših najbojih make-up stručnjaka Aleksandru Sanju Sretković Orlandić. Ova iskusna dama, donosi vam korisne savete o tome kako da tokom najtoplijih meseci nesputano uživate bez brige da će vam se šminka pokvariti.

TEN:

1p so 1715

Tokom leta je najvažnije da se koža ne pretrpava teškim puderima koji imaju teksturu sličnu korektoru. Za normalnu i mešovitu kožu sasvim je dovoljan puder srednje prekrivne moći ili tonirana krema, dok za masnu kožu treba potražiti pudere sa oznakom „oil free“, „oil control“ ili „mattifying“. Osim toga, potrebno je T zonu dodatno osigurati puderom u prahu, a sitne nesavršenosti, kao što su bubuljice ili crvenilo oko nosa, koriguju se korektorima, a ne dodatnim slojevima pudera. Danas na tržištu postoje puderi sa zaštitnim faktorom u rasponu između 8 i 30, ali imajte na umu da što je veći zaštitni faktor, to je osećaj na licu nekomforniji.

OČI:

2p so 1715

Oči šminkajte prilagođeno prilici. Ako ste krenuli na plažu onda je dovoljna trunčica bakarne ili zlatkaste vodootporne senke (proizvode ih Mac, Make up forever i drugi proizvođači) i vodootporna maskara u crnoj ili braon boji. Ako je neka formalnija prilika, šminkajte se kao i uobičajno, ali pre nanošenja senki potrebno je staviti prajmer (na našem tržištu postoje Art Deco, Too Face, Urban Decay…) koji će vam fiksirati senku tako da može da ostane na koži i do desetak sati. Osim toga, ona vam se neće sakupljati u pregibima kapaka. Kada je u pitanju izbor maskare, koristite one koje vam najviše odgovaraju, sem ako imate izrazito masnu kožu. U tom slučaju, preporučujem vodootporne i one za svakodnevnu upotrebu tokom leta.

USNE:

3pp so 1715

 

Leto je idealno vreme da eksperimentišete sa bojama ruževa, jer preplanuloj koži odlično stoje mat karmini jarkih boja. Ne osvrćite se na to koja je nijansa trenutno popularna već birajte boju koja vaš osmeh čini blistavijim.

Podeli

Scroll to Top