All White: Poslednja kolekcija Alexandera Wanga za kuću Balenciaga

Alexander Wang prikazao je juče na na Paris Fashion Week-u svoju poslednju kolekciju za modnu kuću Balenciaga. On je velikom broju poštovala svog rada koji su došli da ga podrže ponudio ono što se najmanje očekivalo od njega – potpuno belu kolekciju inspirisanu donjim vešom.

10p w 21015

Romantični modeli za proleće/leto 2016 najženstveniji su Wangovi komadi do sada. Tako je dizajner za čiji autorski rad se vezuje uglavnom crna boja, odlučio da napravi potpuni preokrete. On je koristio mnogo svile, pamuka, lana, til, perje i trakice. Njegov prepoznatljiv potpis video se u pojedinim komadima kao što su bile pantalone spuštenog struka sa džepovima, jakne širokog kroja ili pojedini modeli torbi.
Na pisti su se mogle videti mnoge zvezde poput Suki Waterhouse, Anne Ewers, Zoe Kravitz ili Riley Keough. Wangov poslednji poklon bio je veoma emotivan. On je obišao čitavu pistu, strpljivo svima porizao, pa čak i sam uradio nekoliko selfie fotografija dok su mu svi prisutni aplaudirali.

9p w 21015

Balenciaga još nije objavila ko će zameniti Wanga, a u modnim krugovima se nagađa da bi to mogli biti Christopher Kane, Julien Dossena – kreativni direktor Paco Rabannea ili Giles Deacon koji je pre samostalne karijere radio za Gucci, Bottega Venetu i Ungaro.


Podeli

Scroll to Top