Amal Clooney: modne lekcije najuticajnije dame u Velikoj Britaniji

Uspešna advokatica, a od skora i supruga holivudskog zavodnika Georgea Clooneyja, Amal Clooney vratila se na posao nakon venčanja. Prvi sliučaj na kome radi je specijalno savetovanje Grčke u zahtevu da joj se partenonski mermerni frizovi i skulpturi koji se nalaze u nacionalnom muzeju Velike Britanije. Mermerne skulture, koje Britanci nazivaju „Elginov mermer“, sa Akropolja je početkom 19. veka uzeo grof od Elgina, tadašnji ambasador Velike Britanije u Otomanskom Carstvu, u čijem se sastavu nalazila Grčka. Vlast te zemlje od 1983. godine, na nagovor tadašnje ministarke kulture Meline Merkuri, pokušava da vrati skulpture, tvrdeći da je lord Elgin ilegalno odneo 56 delova friza i 19 kipova sa Akropolja tako što je podmitio otomanske zvaničnike.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Dolazak tridesetšestogodišnje dive u Atinu izazvalo je nezapamćenu medijsku pažnju, mnogo veću nego kada je Amal zastupala Juliana Assange-a ili bivše ukrajnske premiejrke Julije Timošenko. Fotografi su je pratili u stopu, a svaka njena odevna kombinacija izazivala je salve komentara u modnim magazini i na društvenim mrežama. Gospođa Clooney definitivno je postala nova fashion ikona koja svojim jednostavnim stilom i prirodno urođenom elegancijom privlači pažnju gde god da se pojavi.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

No njen uticaj prevazilazi modnu sferu. Advokatica libanskog porekla proglašena je najuticajnijom damom u Velikoj Britaniji od strane magazina „London Evening Standard“. Ona je među deset najuticajnijih ljudi u svojoj zemlji, a jedina koja joj pravi društvo u top deset je dizajnerka Victoria Beckham. Ova vest, bivšu gospođicu Alamuddin dočekala je kada je stigla u London kada je bila obučena u savršeno odelo Oscara de la Rente, dizajnera koji je kreirao i njenu venčanicu. Posvom uticaju, zanosna crnka ostavila je iza sebe mnoge uticajne Britance, a među njima i premijera Davida Camerona.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top