AMY: Dokumntarac o pop ikoni koji s nestrpljenjem čekamo

Dokumetarac „Amy“ o čuvenoj britanskoj umetnici Amy Winehouse koja je preminula 2011. u dvadeset i sedmoj godini života obara sve rekorde gledanosti u UK Box Ossice-u. Dok domaća publika s nestrpljenjem čeka na biografsku priču o kontroverznoj pevačici koja je svoj poslednji koncert održala u Beogradu, regionalna premijera biće održana prvog dana avgusta u Opatiji. Film će u Hrvatskoj biti prikazan u okviru Solo Positivo Film Festivala.
Kao što je i sam život muzičarke bio jedna velika kontroverza i zagonetka tako su i polemike nakon premijere u Kanu postale mnogobrojne. Njena porodica ogradila se od ovog ostvarenja jer navodno ne prikazuje realno njen život, dok autor Asif Kapadia tvrdi da mu nije bila namera da povredi ničija osećanja.

1p a 18715

– Nije mi bila namera da nekoga uznemirim već da pokažem šta joj se dešavalo u životu. Bilo je dosta burnih perioda, mnogo toga joj se dešavalo i zbog toga su stvari ispale tako kako su ispale. To je realnost – rekao je reditelj filma.
Za razliku od porodice Winehouse, njen bliski saradnik Mark Ronson sa kojim je snimila čuveni hit „Valerie“ priznaje i da mu je bilo teško da gleda film, ali naglašava da je njen život u dokumentarcu prikazan sa mnogo poštovanja.
– Teško je gledati film jer donosi toliko sećanja. Zaista je za poštovanje što nas film podseća zašto je Amy bila poznata na prvom mestu – jer je bila genije, a to je nešto što sam čak i ja zaboravio. Zaboravio sam da kada sam joj svirao melodiju na klaviru za „Back to Black“, ona je napisala reči za sat vremena. Bio sam zapanjen, ljudi jednostavno više ne pišu tekstove tako – objasnio je Ronson.

Foto: IMDB

Podeli

Scroll to Top