Anti-age nega koja daje instant rezultate

Moderno doba donelo nam je niz pogodnosti koje su nam omogućile komfor na svim životnim poljima, ali savremen način života ima i drugu stranu medalje sa kojom se neminovno suočavamo. Ubrzan tempo postao je deo naše svakodnevice, pa nije uvek lako napraviti balans između poslovnog, porodičnog i socijalnog života. Ako tome dodamo da se od današnje žene očekuje i da izgleda lepo i negovano u svakom životnom dobu, onda nije ni čudo što svaka od nas ponekad pomisli da su joj potrebne moći super-heroja kako bi odgovorila na sve zahteve društva.
Intenzivan lifestyle neosporno ostavlja posledice i na našu kožu, koji u paru sa sve većim zagađenjem okoline, dovodi do neujednačenog i beživotnog tena, umornog izgleda, gubitka tonusa i pojave finih linija i bora. Sva pomenuta oštećenja ubrajaju se u znake starenja kože zbog čega stručnjaci insistiraju na tome da nam je dobro promišljena anti-age nega potrebna već nakon 25. godine. Kako nam mnogobrojne obaveze neretko ne ostavljaju mnogo vremena koje možemo da posvetimo beauty rutini, potreba za proizvodima, čije su formule prilagođene današnjem ritmu života, veća je nego ikada.

1 liftactic 2

Šta je najbitnije prilikom izbora anti-age preparata?
Dok su tradicionalni kozmetički proizvodi u najvećem broju slučajeva nedovoljno efikasni, najnovija naučna otkrića na polju dermo-kozmetike po prvi put su nam omogućila preparate za kućnu negu, koji u kratkom roku daju vidljive rezultate. Oni svoju učinkovitost duguju naprednoj tehnologiji i inovativnim formulama na bazi aktivnih sastojaka koji podstiču proizvodnju kolagena.
Verovatno ste već čuli da naš organizam nakon 25. godine postepeno gubi 1% kolagena godišnje, a do četrdesete trend opadanja nastavlja se čak do 30%. Taj proces odražava se i na našu kožu tako što ona postaje suva, gubi elastičnost, nastaju prve bore, kao i pigmentacijske fleke. Nekada se mislilo da nedostatak ovog proteina može da se nadomesti topikalno, pa smo imali čitav niz krema i seruma sa kolagenom, ali nova istraživanja pokazala su da je njegov molekul isuviše veliki da bi mogao da prodre u dublje slojeve epidermisa zbog čega su nam potrebni aktivni sastojci koji će naterati kožu da ponovo počne da prizvodi više ovog proteina. Kao najefikasniji među njima pokazali su se peptidi i vitamin C.

2 Collagen

Kolagen je najznačajaniji protein za izgled naše kože

Kako peptidi i vitamin C stimulišu proizvodnju kolagena?
Peptidi su kratki polimeri aminokiselina vezanih peptidnim vezama. Imaju istu hemijsku strukturu kao i proteini, ali su manje dužine, a njihova osnovna funkcija je da podstaknu proizvodnju kolagena u koži i tako uspore starenje. S druge strane, vitamin C poznat je kao jedan od najmoćnijih antioksidanata koji anulira dejstvo slobodnih radikala (čitaj: svih štetnih uticaja iz okoline) na našu kožu. Takođe, zbog svoje kiselosti pospešuje proizvodnju kolagena i elastina, kao i melanina pa se pokazao kao najučinkovitiji sastojak u borbi protiv pigmentacijskih fleka.
Upravo su ova dva moćna anti-age saveznika deo nove revolucionalne nege koja dolazi iz Vichy laboratorije. Krema za lice Liftactiv Collagen Specialist inspirisana je modernim neinvazivnim anti-age procedurama poput microneedlinga, lasera, radiofrekvencija i ultrazvuka, a zahvaljući aktivnim sastojcima i tehnologiji nove generacije pruža vidljive i drugotrajne rezultate u smanjivanju bora, zatezanju kontura lica i ublažavanju pigmentacijskih fleka.
Moćna formula objedinjuje peptid tipa I, protein za punoću kože dobijen bioenženjeringom ekstrahovan iz graška, i peptid tipa II, anti-ageing molekulu sintetskog porekla, koji ciljano deluju na specifične znakove starenja uzrokovane gubitkom kolagena u koži. Biopeptidi udruženi su sa najstabilnijim Vichyjevim vitaminom C koji je nezamenljiv u borbi protiv pigmentacija, kao i sa Vichy mineralizovanom termalnom vodom.

3 Liftactiv_Collagen_ p

Klinički dokazani efekti nove high-tech formule
Liftactiv Collagen Specialist krema za lice pogodna je za sve tipove kože, kao deo jutarnje i večernje beauty rutine. Namenja je ženama nakon 35. godine života i kreirana je tako da odgovori na sve potrebe njihove kože u savremenom dobu, a to znači da daje brze i vidljive rezultate. Klinički je dokazano da se prvi efekti vide već posle 4 sata od nanošenja kreme kada se tonus kože popravlja za čak 52%, dok je nakon 8 sati koža značajno više hidrirana, tačnije taj procenat se povećava za 23%. Nakon 4 nedelja redovne upotrebe, bore su umanjene za 16%, a nakon 8 nedelja za čak 24%. Paralelno sa tim, primetićete i da su opuštenost i pigmentacijske fleke značajno smanjene, a koža je elastičnija, punija i ima veću gustinu.
Dodatna prednost ove formule je činjenica da je koža brzo upija i da ne ostavlja lepljiv trag, a na tržištu je dostupna i Liftactiv Collagen Specialist SPF 25 u kojoj su objedinjeni svi pomenuti benefiti sa širokim spektrom zaštite od UVA i UVB zračenja.

4 liftactiv p

Foto: Shutterstock, Promo

Podeli

Scroll to Top