Autorka emisije Jolina domaća kuhinja na 24 Kitchen otkriva svoje male tajne

Glavni sastojci svakog njenog jela su ljubav i masta. Autorka emisije Jolina domaća kuhinja na kanalu 24 Kitchen, Jolanta Delibozova svojim šarmom i harizmom osvojila je gledalište širom Balkana, a njene recepte rado u svojim kuhinjama isprobavaju mlade domaćice. Za sve njih ova uvek naslejana dama piše i svoj blog koji je jedan od najposećenijih u Bugarskoj.
Strast prema kuvanju u njenom svetu nije jedina. Tu je i strast prema muzici, a pre svega prema violončelu. Ona je diplomirala na Državnoj muzičkoj akademiji u Bugarskoj inastupalau Sofijskom simfonijskom orkestru, bila solistkinja filharmonijskog orkestra u Burgasu i Rusu, kao i rumunskog filharmonijskog orkestra iz Krajove. Proputovala je svet kao deo projekta Rajske žice Teodosijusa Spasova. Ta putovanja bila su odlična prilika da okusi jela iz najrazličitijih delova planete i da ukrade po koji recept. Time je upotpunila svoju listu jela i umeće kombinacije namirnica koje je pre svega naučila od bake još u detinjstvu.

3 p

– Ljubav prema kuvanju najpre sam pretočila u blog, a onda mi je jedan kolega iz filharmonije koji svira kontrabas i koji je čitao moje recepte rekao da bi bilo odlično da napravim emisiju. Njegova žena je filmski i televizijski producent tako da je došao na ideju da nas spoji u zajedničkom projektu. Nas dve smo se brzo združile i tako je nastala emisija Jolina domaća kuhinja koja je počela da se prikazuje na 24 Kitchen – kaže simpatična Bugarka koja tvrdi da je još u detinjstvu počela da kuva:

– Kao devojčica gledala sam moju baku kako kuva i od nje sam se učila sitnim trikovima. Ona je bila odlična domaćica, što često ističem, i dala mi je bazu za ovaj posao. Pored tradicionalnih bugarskih jela koja su među najukusnijim na svetu, volim da eksperimentišem i sa specijalitetima sa drugih krajeva sveta. Ne bih mogla da se odlučim šta radije spremam.

poslednja p

Samo za čitaoce IN Journala, Joli otkriva kako izgledaju snimanja njene emisije.

– Snimamo na Staroj planini, obično po četiri emisije dnevno. To zna da bude veoma naporno, ali sarađujem sa odličnom ekipom. Svi se nakon snimanja počastimo specijalitetima, a najteže je onima koji posle toga moraju da operu sve te sudove, kao i mojim asistentima koji nakon snimanja koje nekada traje i po dvanaest sati moraju da spremaju namirnice koje su potrebni za sutrašnje snimanje. Ipak, beg od gradske vreve i boravak u prirodi tokom rada na emisiji, svima prijaju.

2 p

 

 

Podeli

Scroll to Top