16.10.2021

Bajkovit skandinavski dom čije fotografije stalno gledamo na Instagramu

Skandinavski koncept uređenja enterijera postao je u poslednjih desetak godina simbol za komforne i ušuškane domove, a o njegovoj popularnosti najbolje govori činjenica da više ne možemo ni da zamislimo razgovore o uređenju životnog prostora bez pominjanja ljupkog stila koji nam dolazi s krajnjeg severa Evrope. Razlog tome je činjenica da svi želimo da živimo u udobnim i šarmantnim domovima kakvi su karakteristični za taj deo sveta, a naša želja postaje još veća s dolaskom jeseni i zime kada svi mnogo više vremena provodimo kod kuće. Ukoliko na početku nove sezone razmišljate o tome da unesete cozy atmosferu u svoj dom, verujemo da će vam životni prostor Susanna Hawkins, dizajnerke enterijera poreklom iz Skandinavije biti odlična inspiracija.

Iako je rođena u Finskoj, Susanna je deo života provela u Njujorku i Londonu, a pre nešto više od godinu dana sa suprugom i dvoje dece preselila se u britanski gradić Bat. Tamo su izgradili prostranu porodičnu kuću u kojoj je svaki detalj pažljivo osmišljen. Fotografije šarmantnog enterijera Susanne redovno objavljuje na svom Instagram proflu, a mnoge od njenih slika često ulaze u trending. Prema njenim rečima, kod svoje nove kuće najviše voli to što ima velike prozore s kojih se pruža pogled na čitav Bat.

S druge strane, mi priznajemo da upravo ovako izgleda savršen cozy enterijer u kome bismo proveli čitavu jesen i zimu. Besprekoran spoj minimalističkog i ušuškanog čini ovaj dom neodoljim, a u skladu s tim postignut je i savršen balans svetlih i tamnih tonova. Tako se kroz čitav prostor provlače bela, crna i različite braon nijanse, a prirodno cveće, pampas i sobne biljke nezaobilazan su detalj u skoro svakoj prostoriji.

Osim prostrane kuhinje i trpezarije, šarmantnih kupatila i udobne dnevne sobe, za oko nam je zapao radni kutak, u kom dominiraju zemljani tonivi, a upravo spoj prirodnih materijala u različitim nijansama ovom domu daje potrebnu dozu topline. Poseban deo priče je mudro osmišljena spavaća soba, u kojoj glavno mesto zauzima veliki krevet s metanim okvirom, koji je Susanne nadogradila s mnogo jastuka i prekrivačima od pletiva i krzna. Čitav enterijer odlično se uklopio i u bajkovit krajolik u kom je smešten, jer je kuća okružena s mnogo zelenila dok se s prozora pruža pogled na jedan od najlepših gradova u grofoviji Samerset.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@shnordic)

Poslednje vesti
Ne propustite