Baklava kape neočekivano su postale najpoželjniji zimski aksesoar

Kada sumiramo modne trendove koji su obeležili aktuelnu zimu dominatno mesto zauzele su savremene interpretacije komada koje smo voleli pre dvadesetak godina. I zaista trendovi s kraja prošlog i početka novog milenijuma definitivno su najprisutniji ove zime, međutim, u poslednjih nekoliko nedelja neočekivano nam je stigao jedan trend iz osamdesetih – baklava kape.

@vikyandthekid

@sofiamcoelho

Da nam je neko pre samo nekoliko meseci rekao da će kape, koje su oni rođenih osamdesetih nosili kao deca, postati omiljeni zimski aksesoari među najvećim ikonama stila, verovatno mu ne bismo verovali, ali već smo naučili da u modnom svetu neretko najneočikivaniji trendovi bivaju najbrže prihvaćeni.

@sofiamcoelho

@alyssainthecity

Baklave po izgledu najviše podsećaju na podkape koje nosimo kada smo na skijanju, a iako spadaju u kategoriju kapa, zapravo su i kapa i šal u jednom. Odličan su izbor za najhladnije dane ili za boravak na planinini jer će vas malo koji drugi aksesoar tako lepo ugrejati.

@emilisindlev

@jennymwalton

Mada ovaj trend nije jedan od onih koji ćemo prihvatiti na prvu, setite se da smo pre nekoliko godina sličnu odbojnost imali prema bucket šeširima, ali su za kratko vreme od aksesoara koje nose samo najveći modni entuzijasti postali kape koje redovno viđamo na ulicama. Zato se nećemo iznenaditi ukoliko već sledeće godine baklave postanu kape koje nosi svaka druga devojka.

@aishafarida

@sonialyson

Možda na prvi pogled ne izgleda tako, ali baklavve odlično funkcionišu sa većinom zimskih outfita, baš kao i sve ostale kape. Možete ih nositi uz oversized kapute, perjane jakne, džempere, pa čak i suknje. Ukoliko mislite da niste osoba koja u svoj stil može da implementira ovaj trend, fotografije koje gledate tu su da vas razuvere. Svaka devojka koja je svoj outfit upotpunila ovim detaljem dobila je pravi modni bingo. Pored toga, ovo je jedan od najpraktičnijih načina da unesete novine u svoj stil.

VODIČ ZA KUPOVINU

H&M,
cena: 6.999 din.

WEEKDAY,
weekday.com

MANGO,
cena: 1.990 din.

ARCH4,
net-a-porter.com

LORO PIANO,
net-a-porter.com

THE ROW,
mytheresa.com

CECILIE BAHNSEN,
mytheresa.com

ISABEL MARANT,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @darjabarannik
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top