Baletanke se vraćaju u modu, evo kako ih nose modne insajderke

Ako ste početkom milenijuma voleli stil Kate Moss ili Sienne Miller, onda ste u cipelarniku sigurno imali makar jedan par beltanki. Omiljena obuća najvećih ikona stila na početku milenijuma obeležila je skoro celu dekadu, a onda smo je gotovo zaboravili. Naravno, tu i tamo bili aktuelni pojedini modeli, poput Valentinovih Rockstud ili Miu Miu baletanki sa kopčom, dok poslednjih sezona sporadično viđamo i kultni Chanelov model u dve boje. Ipak, povratak ove obuće u velikom stilu zapečatio je brend Miu Miu, koji je ove sezone lansirao još jedan it par.
Baletanke sa lastežom preko risa na kome je ispisan logotip brenda već su postale omiljena obuća među influenserima i zvezde njihovih Instagram profila. Tako ih poslednjih dana konstantno gledamo na svojim Feedovima, a modne insajderke uglavnom ih stilizuju uz midi i mini suknje, farmerke i letnje haljine. Očekivano, većina njih i dalje ih nosi na bosu nogu, ali posebno zanimljivo izgledaju u paru sa sportskim čarapama.

Naravno, nije samo Miu Miu model razlog zbog kog ponovo volimo ovu obuću. Mnoge influenserke ostale su verne Chanelovim baletankama ili eksperimentišu sa modelima drugih brendova dok istovremeno i high street brendovi nude sve bolje opcije.
Ono što mi volimo kod baletanki jeste to što su verovatno jedina obuća u kojoj možete da izgledate elegantno, a da ne nosite potpetice. Pored toga, odlično funkcionišu sa gotovo svim trendovima i komadima za prelazni period, kao što su maksi suknje i haljine, blejzeri ili farmerke. Ako vam se novi trend dopada, u nastavku vam donosimo osam predloga kako da ih stilizujete u duhu aktuelne sezone.

ATLET MAJICA I MIDI SUKNJA

Ako nas pitate kako izgleda idealna kombinacija za kraj leta, rekli bismo upravo ovako. Neobavezan spoj atlet majice i lagane suknje u paru sa baletankama odličan je izbor za sve dnevne varijante, posebno ako vam je komfor na prvom mestu.

Ključni komadi

TOP OD TILA + FARMERKE

Za ljubitelje Y2K mode, ovo je verovatno najbolja moguća opcija za stilizovanje baletanki. Mada ova obuća odlično funkcioniše sa svim vrstama majica i farmerki, nama se posebno sviđa ova retro kombinacija sa topom od tila.

Ključni komadi

H&M,
cena: 3.999 din.

OVERSIZED BLEJZER + JEANS

Kao što smo vam već pisali, oversized siluete nastavljaju da vladaju svetom mode, a ako ste u potrazi za klasičnom kombinacijom, ova je predlog za vas. Baletanke u paru sa farmerkama, belom košuljom i predimenzioniranim blejzerom možete nositi gotovo u svim dnevnim prilikama, od kancelarije do ležernih šetnji.

Ključni komadi

MASSIMO DUTTI,
cena: 24.990 din.
H&M,
cena: 3.199 din.

PLETENA HALJINA + BALETANKE

Maksi haljine od pletiva takođe odlično izgledaju u paru sa baletankama, bilo da su sa ili bez rukava.

Ključni komadi

KORSET HALJINA + SPORTSKE ČARAPE

Kao što smo vam već rekli, osim na bosu nogu, baletanke možete nositi i sa sportskim čarapama. U sličnom izdanju videli smo ih i na Miu Miu reviji, doduše modeli su ih tamo nosili u paru sa grejačima, ali krajnji rezultata je gotovo isti.

Ključni komadi

DION LEE,
farfetch.com
PROENZA SCHOULER,
farfetch.com

BUSINESS LOOK

Ovo je još jedna varijanta sa blejzerom i farmerkama, s tim što je ova kombinacija nešto efektnija od prethodne. Svakako, i ovaj stajling dobra je opcija za odlazak u kancelariju, ali i bilo koji drugi dnevni izlazak.

Ključni komadi

ALL BLACK

Debora Brosa pokazala nam je da se, osim sa maksi haljinama, baletanke odlično slažu i sa maksi suknjama. Ukoliko želite stajling u duhu nove sezone, ovo je savršen izbor.

Ključni komadi

H&M,
cena: 999 din.

KOŠULJA-HALJINA + BALETANKE

Još jedna savršena opcija za kraj leta i početak jeseni. Jednostavan spoj košulja-haljine i baletanki u beloj boji čini da ova kombinacija izgleda elegantno i prefinjeno, a pritom je veoma udobna.

Ključni komadi

RED VALENTINO,
cena: 30.995 din.
MAISON MARGIELA,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @endlesslyloveclub
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top