Barbiecore je trenutno svuda oko nas, pronašli smo najlepše pink stajlinge i komade

Ako još niste vreme je da počnete da posmatrate svet kroz ružičaste naočare jer je barbiecore postala najpoželjnija estetika na kraju leta. Otkako su prikazani prvi kadrovi filma Barbie sa Margot Robbie u ulozi čuvene Mattelove lutke i Ryanom Goslingom kao Kenom, čini se da je čitav modni svet obuzela pink groznica, a po svemu sudeći ova opsesija neće se skoro završiti. Kada imamo u vidu koliku je medijsku pažnju dobio film Grete Gerwing (za sada je poznato samo da će premijera biti tokom sledeće godine), onda nije ni čudo što roze boju sve češće gledamo na crvenim tepisima i Instagram Feedovima.

Međutim, za ogromnu popularnost intenzive pink nijanse nisu krivi samo Greta Gerwing i njeni saradnici! Kreativni direktor kuće Valentino, Pierpaolo Piccioli, posvetio je čitavu kolekciju za predstojeću jesen i zimu jarko ružičastoj boji koju je nazvao pink PP, a ova nijansa izrađena je u saradnji sa institutom Pantone. On je popularnost svoje pink PP nijanse dodatno zapečatio kada je krajem prošlog meseca organizovao predstavljanje haute couture kolekcije u Rimu na kojoj je sedam vodećih modnih influenserki nosilo njegove roze kreacije. Njihove fotografije na Španskim stepenicama obišle su brzinom svetlosti čitav svet, pa gotovo da ne postoji osoba koja ima Instagram, a da ih nije videla.

U čitavu priču svoje prste umešao je i Demna Gvasalia, kreativni direktor Balenciage, čije su roze kreacije postali it komadi prvenstveno zahvaljujući Kim Kardashian (očekivano, najveći pažnju privukla je Hourglass torba sa kristalima u roze boji).
Međutim, pink groznica ne trese samo najpopularniju sestru Kardashian već i mnoge druge showbizz zvezde. Tako smo u roze stajlinzima već imali prilike da vidimo Megan Fox, Anne Hathaway, Hailey Bieber, Simone Ashley, Elsa Hosk, Dua Lipu i mnoge druge.

Iako je opsesija modnih insajdera i holivudskih zvezda nekim trendom jedna stvar, a sasvim druga kada taj isti trend prihvati i širi krug žena, čini se da je barbiecore uspeo i u toj misiji. Prema podacima Klarne, ružičasti komadi beleže nezapamćen rast kupovine. Tako je prodaja mini haljina u ovoj boji porasla za čak 970%, a pink kupaći kostimi su zabeležili porast od 682% u poslednjih šest meseci. Pinterest je takođe izvestio da je njihov sajt zabeležio porast pretrage za Barbie Outfit od 75%.

Ukoliko i sami razmišljate o tome da isprobate barbiecore trend, najbolji način da to uradite jeste da se odlučite za pink stajling od glave do pete. Ako vam je to previše, opredelite se za jedan komad ili detalj, poput torbe ili cipele. Mi smo vam u nastavku izdvojili više od 20 odličnih komada.

H&M,
cena: 7.999 din.
H&M,
cena: 4.499 din.
H&M,
cena: 1.699 din.
H&M,
cena: 1.699 din.
H&M,
Gornji deo: 1.699 din.
Donji deo: 1.199 din.
BALENCIAGA,
balenciaga.com
BALENCIAGA,
net-a-porter.com
BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com
LOUISA BALLOU,
mytheresa.com
THE ATTICO,
farfetch.com
VALENTINO,
farfetch.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @carodaur, @ninasandbech
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top