Beauty lekcije koje smo naučili tokom Nedelje mode u Parizu

U Parizu, gradu u kome vlada ležernost i gde je ženama najvažnije da im kosa bude neobavezno začešljana, a lice čisto i bez pudera, tokom nedelje mode, na pistama smo imali priliku da vidimo mnoge beauty trendove za koje smo sigurni da će vladati svetom ove jeseni. Najuspešniji svetski šminkeri na revijama prestižnih brendova pokazali su nam svoju viziju žene u narednoj sezoni. Mnogo toga što smo videli je bilo očekivano poput no make-up make-upa ili nude usana, ali mogle su da se vide i ekscentrične frizure kao i color-blocked kombinaciju senki. Pogledajte šest važnih lekcija koje smo naučili.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

#1 Sigurno najveće iznenađenje kada su u pitanju frizure imali smo na Louis Vuitton reviji kada je model Fernanda Hin Lin Ly prošetala sa ružičastom bojom kose. Sigurni smo da će se malo koja devojka usuditi za ovu boju, ali one najhrabrije se možda odluče da baš na ovaj način promene svoj imidž.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

#2 Kada su u pitanju frizure, modna kuća Balenciaga predlaže nešto potpuno drugačije. Na njihovoj reviji videli smo beskrekorne i ženstvene punđe koje je kreairao frizer Guido Palau. Ovakav look idealan je za svaki večernji izlazak.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

#3 Color-blocked kombinacija boja na očima prikazana nam je na reviji brenda Celine. Iako smo od kreativne direktorke Phoebe Philo do sada navikli na minimalističke izbore kada je u pitanju make-up, ona je ovog puta žensko lice videla kao slikarsko platno sa mnogo boja.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

#4 Uredno začešljana kosa i pokupljena u rep sa takozvanim bebećim dlakama koje prekrivaju čelo, bila je trend na revijama Stelle McCartney, i modnih kuća Valentino i Givenchy. Ovakve frizure mogu izgledati opušteno i mogu se poneti u svakodnevnim prilikama, ali nećete pogrešiti ni ako izađete na koktel sa ležerno pokupljenom kosom.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

#5 Naglašene oči i jarko crvene usne je trend koji nam je predložila modna kuća Saint Laurent. Iako se za ovakav make-up malo koja devojka odlučije, jer uglavnom poštuju nepisano pravilo da akcenat stave ili na očima ili na usnama, prestižni francuski brend predlaže da predstojeće jeseni budemo otvoreniji za ekperimente.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

#6 Niski konjski rep će svakako biti jedan od glavnih trendova, a stručnjaci predviđaju da će njegova popularnist prevazići čak i sadašnju rasprostranjenost boba. Ovakve frizure videli smo na revijama modnih kuća Valentino, Chloe i Christian Dior.

Podeli

Scroll to Top