Beauty preporuka: Serumi za lice domaćih proizvođača

Mada ih često smatramo viškom, serumi za lice su od ključnog značaja za negu naše kože. Za razliku od krema koje prodiru samo do prvog sloja gde štite i hidriraju kožu, serumu imaju mogućnost da prodru do trećeg sloja i zbog toga su mnogo efikasniji. Njihova moć je u tome što sadrže manje molekule nego kreme i samim tim su rešenje za različite probleme kao što su ožiljci, pigmentacija, bore, previše masna ili suva koža.
Prilikom izbora seruma jako je važan kvalitet, pa je zato najbolje birati one na prirodnoj bazi. Među domaćim proizvođačima preparativne kozmetike, kriju se odlični serumi za lice, a mi smo izdvojili naša 3 favorita.

1. Uljni serum za lice za suvu i zrelu kožu (Nuppu prirodna kozmetika)

1s 28216

Ovaj serum sadrži hladno ceđeno ulje argana, šljive, macerat centelle u nerafinisanom ulju semenki konoplje, CO2 ekstarkt ruzmarina, eterično ulje semenki šargarepe, lavande vere i ekstrakt semenki pamuka. Bazna ulja ovog seruma zbog bogatog vitaminskog i mineralnog sastava daju odličnu kombinaciju za tretiranje nepravilnosti kože i bora.
Eterična ulja semena šargarepe i lavande vere u kombinaciji sa centelom jako podstiču regeneraciju kože pa su odličan izbor za tretiranje bora i ožiljaka. CO2 ekstrakt ruzmarina je snažan antioksidans koji usporava oksidaciju lipida, te je odličan dodatak protiv starenja kože.

2. Truth serum (Alchemy Cosmetics)

2s 28216

Serum istine nastao je na bazi organskog ulja makadamie, kao i organskih ulja kamilice, jojobe, geraniuma, bergamota, narandže, tamjana, a sadrži i vitamin E. Zahvaljujući ovim sastojcima nestaju iritacije, perutanja, nezdrav sjaj, proširene pore na licu, komedoni i crvenila. Uspostavlja se balans u količini sebuma i ulja kože i time kreira autentična promena. Lice postaje rosno, neodoljivo meko, umireno, čistije i puno volumena, sa elegantnim ujednačenim tenom.

3. Serum za lice (Koozmetik)

nas s 28216

Ovaj proizvod sadrži ulja iz jezgra kajsije, makadamskog oraha, nevena i argana. Kombinacija ovih ulja zajedno sa vitaminom A, E i esencijalnim uljima lavande koja smiruje, sandalovine za zrelu kožu i limete, stimuliše se proces čišćenja kože, što dovodi do znatnog podmlađivanja i regeneracije. Ovo je izuzetno efikasna i intenzivna nega za sve tipove kože.

Podeli

Scroll to Top