Beauty razglednica iz Pariza: Goodbye Contouring

Poslednja u nizu od četiri najznačajnije Nedelje mode – Paris Fashion Week, polako se privodi kraju i već nam je poznato šta će se nositi u sezoni proleće/leto 2016. Osim garderobe, najveće modne kuće predstavile su i trendove koji se tiču frizura i make-upa.
Ako je suditi po revijama koje smo videli u Parizu, a dobro znamo da je Francuska oduvek bila zemlja koja diktira vladajuće beauty look-ove, konturiranje lica polako ustupa mesto minimalizmu. Make-up artisti savetuju da uz samo nekoliko ključnih proizvoda istaknemo svoju prirodnu lepotu.
Za natural look odlučile su se gotovo sve modne kuće, a svaka od njih je imala svoju varijantu. Brend Acne tako savetuje da naglasimo usne crvenim karminom, dok Dior, Balenciaga i Chloe predlažu nude ruževe.
Za nešto ekstravagantniju šminku odlučila se uvek ekcentrična Vivienne Westwood čiji su modeli imali obrve u zelenoj i crvenoj boji, dok su se na reviji Maison Martin Margiele mogli videti modeli sa maskom na očima koja podseća na aluminijumsku foliju. Društvu ekcentrika pridružio se i japanski umetnik Yohji Yamamoto čije su manekenke imale raznobojne linije na očima, a u kosi pramenove jarkih boja.
Zaključak je da će narednog proleća i leta akcenat biti na blistavom tenu i laganom make-upu, a tokom posebnih prilika svoje usne možete istaći crvenim ružem.

Acne
Acne
Balmain
Balmain
Balenciaga
Balenciaga
Chloe
Chloe
Dior
Dior
Maison Martin Margiela
Maison Martin Margiela
Alexander McQueen
Alexander McQueen
Rick Owens
Rick Owens
Vivienne Westwood
Vivienne Westwood
Yohji Yamamoto
Yohji Yamamoto

Podeli

Scroll to Top