Beauty rituali koji će vas opustiti i pripremiti za novu radnu nedelju

Poslednji dan u nedelji odlična je prilika da odvojite vreme za sebe i da se posvetite malim ritualima koji će vas opustiti. Nega lica i tela, osim što će učiniti da izgledate bolje i dati vam energiju za sve što vas čeka u predstojećoj radnoj nedelji, itekako će uticati na vašu sreću i samopouzdanje. Mada možda mislite da kada sa kupkom ili čišćenje lica nemaju nikakve veze sa kvalitetom vašeg života, činjenica je da se sreća krije u malim stvarima. Stoga, čak i najmanja sitnica, koju možete danas uraditi za sebe, učiniće da se osećate dobro tokom čitavog dana dok će nežna koža i lep izgled, koji ćete postići negom, znatno uticati na nivo vašeg samopouzdanja. Da biste se osećali i izgledali dobro, imamo nekoliko predloga za vas.

2bn 11819

@orionvanessa

POSVETITE SE NEZI KOŽE

Izdvojte vreme da pažljivo očistite kožu lica, vrata i dekoltea. Dok to radite blago masirajte te regije, a potom ih nahranite dobrim serumom ili hidrantnom kremom. Vaša koža biće vam zahvalna na tome.

NANESITE MASKU NA LICE

Ako ste dovoljno ambiciozni, možete se poslužiti nekom sleeping maskom, koju ćete naneti pre spavanja i ostaviti da deluje preko noći, a možete koristiti i obične maske koje deluju na dubljem nivou kože nego kreme i izvlače iz nje nečistoće, revitaliziraju umornu kožu i čine da ona izgleda punije i čvršće.

@heir

URADITE PILING USANA

Iako nezi usana obično mnogo više pažnje posvećujemo zimi, one su leti takođe ugrožene i potrebna ima je posebna nega. Da biste se oslobodili izumrelih čelija, uradite piling koji možete napraviti od morske soli i malo maslinovog ulja. Nakon što utrljate, a potom i isperete piling, nanesite balsam za usne u nešto debljem sloju.

1b 61017

@harperandharley

NE IZBEGAVAJTE FIZIČKU AKTIVNOST

Fizičke vežbe podstiču lučenje endorfina (hormona sreće) pa će vam organizam biti zahvalan ukoliko odlučite da se pokrenete. Znamo da nije lako motivisati sebe tokom vrućina, ali večernja duga šetnja biće dovoljna. Ukoliko ste ambiciozniji, odaberite neki od treninga na YouTubeu, koji možete uraditi kod kuće.

NAPUNITE KADU

Opuštanje u kadi jedan je od najefikasnijih vidova relaksacija. Dobro je poznata činjenica da voda deluje umirujuće, a u kombinaciji sa mirišljavom kupkom, vaše kupatilo može postati pravi spa centar u kome ćete se pripremiti za sve što vas očekuje tokom predstojeće radne nedelje.

3bn 11819

@orionvanessa

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @queenofjetlags
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top