Beauty trikovi za svež izgled nakon neprospavane noći

Verujemo da je svima poznat scenario u kom odlazite na spavanje mnogo kasnije nego što bi trebalo, a kad vas ujtru probudi alarm očekivano izgledate umorno i ispijeno. Ukoliko vam tokom dana neko i dobronamerno kaže da izgledate iscrpljeno, to vam može pokvariti čitav dan. Iako je najbolje rešenje za ovaj problem više sna, nekada to prosto nije izvodljivo. Postoje dani kada uveče moramo da radimo do kasno na novom projektu, nekada izgubimo pojam o vremenu dok gledamo Instagram ili Tik Tok ili jednostavno ne možemo da zaspimo, iako smo legli na vreme. Zato je uvek dobro znati proverene beauty trikove pomoću kojih ćemo u svega nekoliko minuta rešiti situaciju i izgledati kao da smo spavali dobrih osam sati, a ne samo četiri.

@cassandra.cadwell

Najvažniji proizvod koji nam je potreban u ovakvim situacijama jeste korektor kojim ćemo prekriti podočnjake, međutim, jako je važan način na koji ćete aplicirati ovaj proizvod, kao i kako ćete pripremiti kožu za nanošenje istog.

HIDRIRAJTE KOŽU

Da biste izgledali sveže vaša koža mora biti hidrirana, pa već prethodne noći nanesite deblji sloj kreme za lice i za područje oko očiju jer će ovaj korak učiniti da ujtru izgledate znatno bolje.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity noćna krema

NANESITE SERUM ILI KREMU ZA OKOLOOČNO PODRUČJE

Kada ujtru hidrirate podočnjake koristite vrlo malo proizvoda. Najbolje će biti ukoliko izaberete kremu ili serum s kofeinom jer ovaj sastojak ublažava tamnu boju podočnjaka. Dok nanosite proizvod blago masirajte ovo područje i nemojte stavljati preparat do samih trepavica jer to nije dobro ni za vaše oči ni za trepavice ni za maskaru koju ćete naknadno staviti.
Ukoliko su vam podočnjaci natečeni, najbolje je da ih pre nanošenja kreme izmasirate kockicom leda koja će umanjiti natečenost, a tek potom stavite serum ili kremu.

Vichy Minéral 89 Eyes

BIRAJTE KOREKTOR KOJI PREKRIVA SVE NESAVRŠENOSTI

Kada je reč o izboru korektora uvek je bolje da koristite formule za potpuno prekrivanje, a da nanesete manje proizvoda, nego da nanosite nekoliko slojeva preparata sa srednjom prekrivnom moći. Korektor nanesite u unutrašnjem uglu oka, jer je to područje koje je najtamnije, a potom ga prstima ili četkicom razvucite između unutrašnjeg ugla očiju, vrha nosa i spoljnjeg ugla očiju tako da napravite oblik trougla. Nakon toga možete naneti i make-up podlogu ili BB kremu.

Laura Mercier Flawless Fusion Ultra-Longwear korektor

NAJČEŠĆE GREŠKE PRILIKOM UPOTREBE KOREKTORA

Sada kada smo vam objasnili kako da aplicirate korektor, želimo da vam ukažemo na neke od najčešćih propusta koje bi trebalo da izbegavate.

NANOŠENJE VELIKE KOLIČINE PROIZVODA ZA NEGU

Iako je hidrirana koža glavni preduslov za svež izgled, nanošenje previše proizvoda za okoloočnu regiju ima kontraefekat, jer kada kasnije stavite korektor, on neće biti postojan.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

IZBOR POGREŠNE NIJANSE KOREKTORA

Veliki broj žena ima tendenciju da bira previše svetlu nijansu proizvoda što je jedan od najčešćih propusta. Mada glavni cilj jeste da osvetlite ovaj deo lica, ukoliko nanesete suviše svetlu nijansu korektora vaši podočnjaci će izgledati sivo i umorno.

Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser korektor

NANOŠENJE PREVIŠE KOREKTORA

U slučaju korektora više nije nužno i bolje. Kao što smo vam već rekli, najbolji izbor su formule s potpunim prekrivnom moći uz koje ćete s malom količinom proizvoda uspeti da postignete željeni cilj.

Maybelline New York Fit Me! korektor

APLIKACIJA KOREKTORA BLIZU TREPAVICA

Kada stavite korektor tik ispod trepacica, on će se sigurno naborati i zavući u fine linije pa će postati vidljiviji od samih podočnjaka. Zato uvek nanesite proizvod iznad jagodične kosti i razvucite ga između unutrašnjeg ugla očiju, vrha nosa i spoljnjeg ugla očiju.

FIKSIRAJTE PROIZVOD

Činjenica je da mnoge žene izbegavaju da koriste puder u prahu na ovoj regiji zbog straha da će se zavući u bore i fine linije i učiniti da izgledaju starije. Međutim, ukoliko izaberete pravu četku i naneste veoma tanak sloj pudera, nećete naglasiti bore, a vaš korektor će ostati na mestu od jutra do večeri.

Laura Mercier Translucent Looose Setting puder

OSTALI BEAUTY TRIKOVI ZA ODMORAN IZGLED NAKON NEPROSPAVANE NOĆI

Korektor jeste baza i najvažniji korak za kamuflažu umora, ali postoji još nekoliko trikova koje bi trebalo da znate.

KORISTITE SHEET MASKE ZA PODOČNJAKE

Ukoliko imate vremena, pre nanošenja seruma i korektora, stavite sheet masku za podočnjake. Danas postoje formule na bazi aktivnih sastojaka koje umanjuju natečenost i tamne krugove oko očiju za svega 10-ak minuta.

Garnier Skin Naturals Eye Tissue maska protiv tamnih podočnjaka

ISPROBAJTE GUA SHA

Masaža ovog područja gua sha rekvizitom podstaći će cirkulaciju krvi i limfe, a samim tim i smanjiti natečenost.

Zoe Ayla gua sha masažer

UVIJTE TREPAVICE

Kada uvijete trepavice oči će vam istog trenutka izgledati veće, a samim tim će čitavo lice izgledati manje umorno. Potom stavite i maskaru kojom ćete dodatno naglasiti oči.

Aura uvijač za trepavice

Bobbi Brown Smokey Eye maskara

KORISTITE BEŽ OLOVKU

Bež olovka0 na vodenoj liniji može učiniti čuda kada ste umorni jer i ovaj make-up proizvod pravi optičku iluziju zbog koje oči izgledaju veće.

Aura Xpress olovka za oči – 604 bež

DODAJTE BOJE

Obavezno nanesite bronzer i rumenilo jer čak i najmanja količina ovih proizvoda čini da izgledate mlađe, svežije i odmornije.

Aura Cheek Stick rumenilo – Pink Breezer

Fenty Beauty Sun Stalk’r Instant Warmth bronzer

NE MATIRAJTE CELO LICE

Već smo vam rekli da je važno da fiksirate korektor seting puderom, ali nema potrebe da nanosite ovaj proizvod na celo lice. Biće sasvim dovoljno ako matirate samo T zonu, osim ako nemate izuzetno masnu kožu. Naime, kada obrazi imaju prirodni sjaj, to čitavom licu daje svežinu.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Setting puder

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_constance_d
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top