Bikini body detoks: Savršen izgled za samo tri dana

Početak leta uvek je mač sa dve oštrice. Dok se, s jedne strane, naše raspoloženje postaje bolje, sa druge strane, moramo da se suočimo sa viškom kilograma koje smo nataložili tokom zime, pre nego što obučemo svoj omiljeni kupaći kostim. Ukoliko mislite da fit formu možete da postignete samo dugostrajnim dijetama, koje po pravilu ne rezultiraju željenim efektom ili dugoročnim odlascima u teretanu, za vas imamo novo otkriće. Savršeno telo možete imati i jednostavnim programom detoksikacije organizma koja traje samo tri dana.
Meryl Pritchard, poznata američka nutricionistkinja i osnivačica Kore kuhinje, koja se bavi dostavom organske hrane, napravila je odličan trodnevni plan ishrane zahvaljujući kojem ćemo se prvenstveno rešiti nadutosti i viška vode, a samim tim će i naše telo izgledati mnogo bolje posle samo tri dana. Uz to, uz njene obroke, poboljšaćete zdravlje i opšte stanje vašeg organizma.
Prvestveno je potrebno da iz vaše ishrane izbacite mleko i mlečne proizvode, šećer, meso, kofein, gluten, prerađevine i alkohol.
– Ova hrana deluje stresno na vaš probavni sistem, uzrokuje kiselost u telu i sprečava detoksikaciju – kaže Pritchard.
Svako jutro započnite ispijajući sa čašu tople vode sa limunom jer ćete tako stvoriti odličnu bazu u svom organizmu ćza naredni obrok i poboljšati rad svog probavnog sistema. Osim toga, Pritchard nas podseća da je limun bogat vitaminom C koji je odličan za jačanje imunog sistema ustava.
Ona za doručak preporučuje smoothie sa velikom količinom proteina izvorom proteina, pa tako koristite orašaste plodove i sveže voće i povrće.

Idealan smoothie za započinjanje dana

1 šoljica kokosove vode
1 šoljica bademovog mlijeka
1 šoljica smrznutog ananasa
1 šoljica smrznutih borovnica
½ svežih listova nane
1 kašika kokosovog ulja
1 šaka bilo kog tamnog povrća

Ako ste ogladnite pre ručka, poznata nutricionistkinja savetuje da popijete sok od bilo kog voća ili povrća.
Za ručak treba izabrati sirovo povrće. Salata je najbolji obrok, a povrću ćete dodati i orašaste plodove zbog njihovog bogatstva proteinima i zdravim mastima.
Nakon ručka sebi možete priuštiti još jednu užinu ukoliko ne možete bez obroka do večere. Pripremite sebi ponovo smoothie, ovog puta od bobičastog voća, šargarepe i humusa.
Dan završite toplim obrokom, jer će on opustiti vaš organizam i pripremiti ga za san. Pripremite sebi supu od kuvanog povrća i uživajte u njenom ukusu.
Pre spavanja, popijte umirujući čaj od kamilice, nane ili ruže koji će isceliti vaš organizam.
U svoj plan obroka uvrstite obavezno i jabuke, spirulinu, đumbir, limun, grejp i svo povrće tamnih boja.
Hoćete li probati ovaj trodnevni detox?

Podeli

Scroll to Top