Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Dizajnerka Biljana Tipsarević polako privodi kraju novu kolekciju i otkriva koje boje su je inspirisale ove jeseni. Kolorna paleta u kojoj dominiraju purpurne, zelene, petrolej, teget i bordo nijanse našle su se na platnu savršeno skrojenih komada garderobe. Biljana svaku svoju kolekciju pažljivo priprema, a ove sezone novina su naglašena ramena, puf rukavi, nabrana, nacigovana i nafaltana svila, ali i mnogo asimetrije. Kada je reč o matrijalima, dominira svila, a prvi put će na toaletama i odelima biti i floralnog dezena koji je apsolutni hit sezone. U skladu sa brzim tempom kojim danas živimo, svaka njena kolekcija prati potrebe moderne žene.
Ove jeseni pripremam dve kolekcije – jednu u kojoj dominiraju haljine i odela po kojima smo i prepoznatljivi klijentima i drugu u kojoj će se naći venčanice koje će biti predstavljene početkom decembra na ovogodišnjem Sajmu venčanica. Haljine su izrađene od najkvalitetnije svile sa dodatkom lamea, metalik i svetlucavih detalja. Krase ih naglašena ramena, voluminizirani rukavi, ukrasna dugmad, a u konstrukciji ima dosta asimetrije. Prvi put na pojedinim modelima uvodim print koji je apsolutni trend ove sezone. Silueta prati liniju tela, ali ga ne sputava u pokretu – ističe Biljana.

1 b tipsarevic

Poznata modna kreatorka inspiraciju za stvaranje najfinijih komada garderobe pronalazi na putovanjima, a inspirišu je i uspešne žene koje nisu samo poslovno ostvarene, već i porodično.
– Pratim njihove želje i potrebe kada su u pitanju dnevne obaveze, ali i poslovne, svečane, večernje prilike… Pred nama je mnogo proslava pa deo kolekcije čine svečane haljine u koloritima i materijalima koji su trenutno aktuelni, a u kojima će svaka dama moći da se oseća prijatno, samouvereno i lepo, a opet nesputano – kaže Tipsarevićeva.
S obzirom na to da konzumira glo, Biljana otkriva da joj je upravo njegova purpurna boja bila jedna od inspiracija za izradu nove kolekcije.
Potpuno sam zaljubljena u moj mali purpurni glo. Boja je neverovatna i totalni je hit u modnom svetu. Moram da priznam da mi je bio inspiracija za sva odela u toj boji. Osim toga, počela sam i da se šminkam u tim tonovima. Svetski brendovi su lansirali make-up u boji purpura koji je zaista sjajan. Ova nijansa može da doprinese stilizaciji bilo kog odevnog predmeta.
Poredeći prve dane svoje karijere sa današnjim uspehom, kreatorka ističe da joj je u početku najvažnije bilo da se probije na tržište i zadobije poverenje klijenata. Međutim, danas kada sve to ima, priznaje da često nema vremena da uživa u svom uspehu.
– Uvek sam se vodila kvalitetom materijala i kroja. Polazila od sebe i razmišljala šta je to što je zaista dobro i što će ispuniti očekivanja savremenih devojaka i žena. Nekada mi nedostaje pet minuta vremena na kraju dana kada svi odu kući sa posla, da sednem i gledam svoje modele, uživam u njima, udahnem ih punim plućima i doživim na najlepši mogući način. Vrlo sam uzbuđena kada haljina ispadne onako kako sam je zamislila i tada jedva čekam da je vidim na mojim klijentkinjama. To su najlepše strane ovog posla – zaključuje Biljana.

2 b tipsarevic

Podeli

Scroll to Top