Počinje sezona blejzera, a ovih šest modela obeležiće jesen pred nama

Došlo je doba godine kada se uveliko spremamo za dolazak jesenje sezone, a u našem fokusu ovog puta našli su se atraktivni blejzeri koje ćemo nositi u mesecima koji dolaze. Iako su ovi svevremeni komadi danas sastavni deo ormara svake žene i omiljena odeća modnih insajderki, zapravo su tokom poslednjih sedam decenija prešli dug put od simbola dosadne poslovne odeće do omiljenog odevnog predmeta ljubitelja mode. Za ovu transformaciju najzaslužnije su ikone stila s početka milenijuma, poput Kate Moss ili Sienne Miller, ali i savremene influenserke koje su na velika vrata uvele oversized modele i pokazale nam da ovaj komad itekako može da izgleda kul. U skladu sa tim, sako je danas jedan od retkih odevnih predmeta koji podjednako često nosimo sa jeansom i patikama, suknjama i potpeticama, elegantnim haljima ili kožnim pantalonama.

Mada postoji mnogo modela koji su aktuelni godinama i sa kojima nikad ne možemo da pogrešimo, svaka nova sezona donosi nam male pomake u krojevima i materijalima. Tako smo u novim kolecijama videli mnogo XXL, strukiranih i modela od buklea, koje već nose najpopularnije influenserke, ali to je samo deo noviteta. Nastavite da skrolujete jer vas čeka pregled svih trendi modela za jesen 2023.

Oversized modeli

Kao što smo već rekli, oversized blejzeri u poslednjih 10-ak godina postali su klasika bez koje ne možemo da zamislimo nijedan žesnki ormar, a ovog puta najaktuelniji će biti modeli inspirisani muškom modom sa naglašenim ramenima. Videli smo ih u kolekcijama brendova Prada, Tibi i Stella McCartney, a poslednjih dana prisutni i na street style fotografijama sa Nedelje mode u Njujorku.

INJournal izbor

Sako od buklea

Ako ste poslednjih dana obilazili beogradske radnje verovatno ste i sami primetili da su blejzeri od buklea prisutni u ponudi gotovo svih brendova, a često ih gledamo i na Instagram profilima modnih influenserki. Poželjni su u svim mogućim varijantama, svejedno da li je reč o crop krojevima ili blejzerima sa dvorednim kopčanjem.

INJournal izbor

ALESSANDRA RICH,
mytheresa.com

Dvoredno kopčanje

Kad smo već kod duplog kopčanja, moramo da spomenemo i ovaj trend. Blejzere u ovom stilu takođe poslednjih dana gledamo i na Instagramu i u aktuelnim kolekcijama najvećih brendova, a dostupni su u velikom broju varijanti – od opuštenih predimenzioniranih silueta do nešto uglađenijih krojeva.

INJournal izbor

Peščani sat

Strukirani sakoi čija silueta najviše podseća na peščani sat bili su prisutni još tokom prolećne sezone, a vratiće se i sa dolaskom jeseni. U pitanju su krojevi koji su se nosili 50-tih godina, kada su bili simbol ženstvenosti i prefinjenosti, dok ćemo ih sada uglavnom nositi u paru sa kaubojkama, dubokim čizmama i farmerkama.

INJournal izbor

Kožni blejzer

Koža je definitivno jedan od materijala kome se vraćamo sa padom temperature pa će tako blejzeri od ovog materijala biti na radaru u mesecima koji dolazi. U ponudi velikog broja brendova već sada možete pronaći odlične modele kako od prirodne tako i od veštačke kože.

INJournal izbor

Crop modeli

Kratki sakoi još jedna su od aktuelnih opcija na koju ćemo se osloniti predstojeće jeseni i zime. Zanimljivo je da novi modeli uglavnom dolaze u paru sa oversized krojem, a mi ih volimo jer su istovremeno i šik i uglađeni.

INJournal izbor

Tekst: INJournal magazin
Naslovni video: @fakerstrom
Foto i video: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top