Blejzer od buklea ponovo je na modnom radaru, pogledajte kako ovaj komad nose naše omiljene influenserke

Postoji mnogo klasičnih komada garderobe čija nam se kupovina uvek isplati jer znamo da će godinama osati u našem ormaru. Kada je u pitanju jesenja sezona, to su svakako kaput u camel nijansi, bajkerska jakna, crno odelo ili bela košulja. Međutim, nijedan nije tako bezvremen i prefinjen kao sako od buklea. Otkako je sredinom 50-tih godina Coco Chanel lansirala prvi model, ovi šarmantni blejzeri postali su komadi koji su uvek poželjni u ženskom ormaru, a ujedno su i jedan od retkih trendova koji odoleva vremenu skoro sedam decenija.
Slavna dizajnerka bila je inspirisana muškim sakoima, pa su njeni modeli bili prepoznatljivi po takozvanom boxy fit kroju, kontrasnim ukrasima i dugmadima sa logotipom brenda. Kasnije su ovi komadi dobili veliki broj različitih interpretacija, ali su u svakoj od njih zadržali potrebnu dozu prefinjenosti i elegancije. I dok su ih u početku uglavnom nosile žene srednjih godina iz visokog društva, vremenom su postali svima dostupni, a poslednjih godina prihvatila ih je znatno mlađa publika. Tako ih milenijalci danas rado kombinuju sa farmerkama, kožnim pantalonama ili mini suknjama.
Mada sa bukleom nikada ne možete da pogrešite, kao što se dešava i sa svim drugim klasicima, tokom nekih sezona malo su aktuelniji nego inače. Upavo takvom scenariju svedočimo ove jeseni, jer su se blejzeri od buklea ponovo našli na listi omiljenih trendova. U skladu sa tim, na Instagramu poslednjih nedelja sve češće gledamo stajlinge u kojima ovaj komad ima glavnu ulogu, a neke od najboljih izdvojili smo u nastavku.

CHIC

Kada želite chic i zanimljiv stajling uparite svoj prefinjeni blejzer od buklea sa još dva trendi komada – kožnim pantalonama i kratkim topom koji podseća na grudnjak. Mada ovu kombinaciju možete poneti i sa ravnom obućom, visoke potpetice će vam ipak doneti ekstra poene.

Ključni komadi

SUPROTNOSTI SE PRIVLAČE

Kontrasti su uvek dobrodošli u street style kombinacijama, a double denim outfit verovatno je poslednja stvar koja će bilo kome pasti na pamet kada pomisli na sako od buklea.

Ključni komadi

CRNO-BELI SVET

Već smo vam pisali o tome da su čizme do kolena jedan od najpoželjnijih modela ove sezone, ali i da odlično izgledaju u paru sa skinny farmerkama. Međutim, kada u čitavu priču uključite i blejzer od buklea i opredelite se za kombinaciju crne i bele boje dobićete efektan i chic stajling koji možete da nosite u velikom broju prilika.

Ključni komadi

MASSIMO DUTTI,
cena: 26.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 7.490 din.

KOORDINANTNI SET

Ako ste, poput nas, oduševljeni bukleom, onda verujemo da ćete želeti da imate čitav set od ovog materijala. Budite sigurni da će vam se kupovina isplatiti jer ćete, osim zajedno, i sako i šorts moći da nosite i zasebno.

Ključni komadi

SMELO I MODERNO

Prefinjeni bukle nekad traži seksi protivtežu, a insluenserka Xenia Adonts pronašla je u šortsu i čizmama izndad kolena.

Ključni komadi

RESERVED,
cena na upit

PREPPY

Još na samom početu sezone bilo je jasno da će preppy biti jedna od najpoželjnijih reči u svetu mode, a ako želite da svoj sako nosite u ovom stilu kombinujte ga sa mini suknjom i košuljom.

Ključni komadi

CLASSY

Ovo je još jedna varijanta sa farmerkama, ali ovog puta je stajling nešto elegantniji i klasičniji. Nama je ovo odlična opcija za ležeran večernji izlazak uz sveće i dobru klopu.

Ključni komadi

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jen_wonders
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top