Znamo koje će boje za kosu obeležiti predstojeću sezonu

Iako smo odavno prevazišli školske klupe, dolazak septembra i početak jesenje sezone i dalje za većinu nas simbolizuje novi početak. U svetu lepote, to je vreme kada menjamo beauty rutinu i okrećemo se bogatim kremama i preparatima sa kiselinama i retinolom, prelazimo na novi režim šminkanja i bojimo nokte u tamne nijanse. Kada je u pitanju kosa, jesen je dugo bila rezervisana za tople boje, pa ćemo u narednim mesecima nositi kolorite inspirisane omiljenim začinima, kao što su cimet ili kurkuma, međutim, to ne znači da ćemo se u potpunosti odreći hladnih tonova. Naprotiv, hair color trendovi za predstojeću sezonu dovoljno su raznoliki da će zadovoljiti svačiji ukus.
Nastavite da sklorujete jer vas u nastavku čeka lista najpoželjnijih boja za jesen pred nama.

Crni biber

Ovo je oniks crna nijansa koju smo videli na Pradinoj reviji, a koja će u narednim mesecim biti jedan od najtraženijih kolorita. Reč je o sjajnoj crnoj boji koja zahteva da kosa bude negovana i dobro hidrirana kako bi se očuvao sjaj do narednog farbanja. Dakle, ukoliko odlučite da isprobate ovaj trend, imajte u vidu da će vam biti potrebni šampon i balzam za intenzivnu hidrataciju, kao i proizvodi koji kosi daju sjaj.

Zlatna kurkuma

Žute i zlatkaste nijanse inspirisane bojom kurkume takđe će biti jedan od vodećih trendova u narednim mesecima. Ova boja uvek dolazi u paru sa pramenovima, a postiže se pomoću balayage i ombre tehnike bojenja kose. Fokus je na kreiranju svetlih pramenova na krajevima kose i uz lice, koji dosta liče na trenutno popularni scandi hairline, samo ovoga puta u ombre stilu.

Cherry Cola Red

Cherry Cola očigledno je stigla u Srbiju u trenutku kada je boja ovog pića postala najtraženija u beauty svetu. Najpre smo nosili Cherry Cola lips, pa nokte u istoj boji, a sada je na red došla i kosa. Cherry Cola red zapravo je crvenkasto-kestenjasta boja koja je zapravo odličan izbor za hladne dane.

Hladno plava

Kao što smo već rekli, dolazak jeseni ne znači da ćemo se u potpunosti odreći hladnih nijansi, a ovaj trend najbolji je dokaz za to. Ako želite da pređete na hladniju stranu ove sezone, stručnjaci savetuju da se opredelite za ombre ili pramenove kako biste osvežili boju, a opet izbegli da izgledate ispijeno.

Glossy brinete

Ovaj trend prisutan je već nekoliko sezona i odličan je dokaz da braon boja ne mora da bude dosadna. Ukoliko ste prirodna brineta, za željeni efekat sjaja trebalo bi da se pobrinete da intenzivno hidrirate kosu pomoću maski, seruma i ulja. S druge strane, ako farbate kosu potrebno je da koristite smeđu boju hladnog tona kako biste postigli staklasti finiš.

Cinnamon cookie butter

Nova boja za kosu Hailey Bieber definitivno će podstaći mnoge devojke da se ofarbaju u ovu nijansu! (Setite se samo koliko se devojaka od početka godine ošišalo na paž nakon što je to uradila popularna manekenka). Ime Cinnamon cookie butter dao je upravo njen hair kolorist Matt Rez, koji je tako opisao braon boju sa crvenkastim pramenovima u nijansi cimeta. Za magazin Byrdie, Matt je rekao da mu je inspiracija bio keksić od maslaca te ako želite da isprobate ovu boju, možete je postići sa tamnozlatnim i svetlosmeđim pramenovima sa malo bakarnog odsjaja. U svakom slučaju, ova nijansa savršeno se slaže sa jesenjom atmosferom i bojama opalog lišća.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @haileybieber
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top