Bomber jakne imaju comeback u velikom stilu, a mi vam donosimo vodič za kupovinu

Sećam se da smo poslednji put bili opsednuti bomber jaknama 2013. godine, kada je Gucci lansirao svilenkasti model sa floralnim printom, koji je bukvalno svaka devojka koja prati modu želela u svom ormaru. Dosuše, samo mali broj njih uspeo je da dođe do ovog komada jer su se zalihe prodavale brzinom svetlosti. Dobro pamtim da je čak i Olivia Palermo, tadašnja neprikosnovena kraljica uličnog stila, nosila verziju iz TopShopa.
Od tada do danas prošlo je devet godina, a iako bomber jakne nikad u potpunosti nisu izašle iz mode, činjenica je da su bile pomalo zaboravljene. Tako smo se u međuvremenu uglavnom oslanjali na blejzere, trenč mantile i prošivene jakne koje su u poslednjih nekoliko sezona imale pet minuta slave. Međutim, nakon što je jedan od omiljenih brendova modnih insajderki, Frankie Shop, u kolekciju za proleće/leto 2022 uvrstio bomber jaknu, mnoge influenserke počele su da nose ovaj komad. Novi obrt desio se kada su prestavljene kolekcije za aktuelnu sezonu jer se na modnim pistama desila prava eksplozija ovih komada. Od Givenchyjevog modela koji je prilično klasičan, preko Miu Miu crop verzije, pa sve do Pradine i Sacai duge jakne, gotovo da nema brenda koji nije uvrstio bar jedan model u svoju kolekciju. Naravno, high street brendovima nije trebalo mnogo vremena da odgovore na izazov, pa u prvim jesenjim kolekcijama sve češće gledamo kultne avijatičarske modele.

Najbolji deo priče je činjenica da bomber jakne ovog puta dolaze u svim svojim varijantama, kako kada je reč o izboru materijala tako i po pitanju dužine, pa će svako moći da nađe model po svojoj meri. Najčešće ćemo ih nositi uz farmerke i sve aktuelnije cargo pantalone, ali nemojte zaboraviti da mogu odlično da funkcionišu i uz gotovo sve druge komade koje imate u garderoberu. Crne loose-fit pantalone i bomber jakna mogu biti odličan izbor za kancelariju, posebno ako se odlučite za kupovinu kožnog modela. Osim toga, savršeno će se uklopiti uz mini ili maksi suknje, pa čak i haljine.
Ako vam se novi trend dopada, u nastavku vas čeka vodič za kupovinu.

STRADIVARIUS,
cena: 4.990 din.
STRADIVARIUS,
cena: 4.990 din.
H&M,
cena: 3.199 din.
H&M,
cena: 3.999 din.
H&M,
cena: 3.199 din.
RESERVED,
cena na upit
RESERVED,
cena na upit
RESERVED,
cena na upit
ROTATE BIRGER CHRISTENSEN,
mytheresa.com
THE ATTICO,
mytheresa.com
REEBOK X VICTORIA BECKHAM,
mytheresa.com
MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com
FRANKIE SHOP,
mytheresa.com

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @sonialyson
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top