Brend Mates nas vodi na Jadransku obalu šezdesetih godina prošlog veka

Već smo navikli da nas dizajnerski duo Mates sa svakom novom kolekcijom vodi u neka prošla vremena, a danas su predstavili najnovije modele za leto 22 koji su inspirisani filmovima, fotografijama i trendovima iz šezdesetih godina prošlog veka. U kolekciji simboličnog naziva Jadran donose transponovane siluete karakteristične za to vreme, koje upotpunjuju eklektičnim detaljima – perjem i vezom, kombinacijom printova i njihovim prepoznatljivim krojevima. Osim toga, prisutni su i neki Mates komadi koji su obeležili prethodno leto, ali sada dolaze u novom ruhu.
– U pitanju je nastavak priče od prošlog leta, pa i neke sezone pre, jer obojica volimo setove. Ovog puta, pored klasičnih jednobojnih sa vezom, tu su i karirani kompleti koji se naslanjaju na temu ove sezone – kaže talentovani dvojac.

S obzirom na to da su inspiraciju za nove komade našli u Jugoslaviji iz šezdesetih godina, u kolekciji su prisutni mnogi autentični elementi tog vremena.
– Najveći deo inspiracije pronašli smo kako u muzici i prepoznatljivim zvucima šlagera, tako i u filmu Ljubav i moda, fotografijama Jovana Đorđevića, pa i u garderoberu Milene Dravić iz filma Rondo – tvrde dizajneri.
Čitavu priču upotpunile su fotografije koje su oživele razna sećanja i uspomene uz miris borova, šum talasa i zvuke zrikavaca.

Foto: Audshule
Šminka: Milan Bauranov
Model: Jelena Petković (J’S Magagement)
Asistent fotografa: Nemanja Halilović

Podeli

Scroll to Top