Brze joga asane za sve koji nemaju vremena za vežbanje

Stres, pretrpani raspored i mnogo obaveza koje svakodnevno treba obaviti sastavni su deo života ljudi u savremenom svetu. Kada na sve to dodamo neprirodan položaj tela u kome provodimo najveći deo dana, ne čudi podatak da su hronična iscrpljenost, insomnija, ali i depresivna i anksiozna stanja postala sve rasprostranjenija. Jedno od najefikasnijih rešenja da se suočite i uspešno prevaziđete navedene, ali i mnoge druge probleme, jeste joga.
Mada na spomen drevne tehnike vežbanja svi pomisle da je potrebno da izdvoje makar sat vremena da bi odradili trening, postoji niz načina da radite jogu tako da vam to ne oduzme više od 10-15 minuta. Jedan njih je praktikovanje brzih joga asana koje će vam pomoći da ojačate mišiće, poboljšate držanje i koordinaciju pokreta, ali i da umirite duh i telo i da povećate koncentraciju. U nastavku vam otkrivamo najefikasnije među njima, kao i benefite svake od njih.

LOTOS POLOŽAJ

Ova jednostavna asana može da se uradi za nekoliko minuta, a njeni glavni benefiti su otvaranje kukova, istezanje zglobova i povećanje budnosti.

UTTANASANA

Uttanasana stimuliše rad bubrega, jetre i digestivnog sistema, ali i uklanja umor i glavobolju. Dodatni bonus je činjenica da ćete istegnuti čitavo telo.

LEPTIR POZA

Asana koja poboljšava cirkulaciju i rad svih unutrašnjih organa, a posebno srca. Uz to ćete istegnuti sve mišiće, a nakon što je odradite imaćete i više energije.

NAVASANA

Za kratko vreme koliko ćete biti u ovoj asani, istegnućete mišiće, poboljšati rad štitne žlezde i organa za varenje.

ORAO POZA

Ova poza pomaže u poboljšanju cirkulacije, budnosti i koncentracije. Osim toga, jača ruke, kolena, noge i zglobove.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Instagram (@adrienelouise)

Podeli

Scroll to Top