Četiri make-up predloga za novogodišnju noć

Novogodišnja noć u nama budi potpuno novi entuzijazam kada je u pitanju šminka, a kako i ne bi kada je to jedna od retkih prilika kada je sve dozvoljeno, a eksperimenti su čak i poželjni. Ako razmišljate slično i 2023. želite da dočekate sa malo drugačijim make-upom, na pravom ste mestu, jer vam donosimo četiri predloga poznate novosadske šminkerke Mirjane Stošljević, čiji Instagram profil Make up by Belleza ima više od 41K pratilaca. Mirjana tvrdi da u najluđoj noći voli da šminkom naglasi oči dok se nude usne podrazumevaju, pa se i njeni predlozi vrte oko ove kombinacije. Nastavite da skrolujete.

Smokey eyes

Na gornji i donji kapak nanesete crni krejon, kako u vodenu liniju, tako i na liniju trepavica, a zatim okruglom četkicom izblendajte olovku oko oka. Nakon toga postepeno nanosite crnu senku, krenite od korena trepavica a onda je čistom četkicom dižite prema obrvama. Najintenzivnija boja mora da bude iznad trepavica a potpuno ublažena ispod obrva.

Ključni proizvodi

Mačkasti look

Ne plašite se da odaberete mačkasti izgled za najluđu noć. Na donji kapak nanesite deblju liniju crnog krejona pa potom preciznijom okruglom četkicom (takozvanom blendericom) pokušajte da ublažite liniju krejona i spustite boju nekoliko milimetara ispod olovke. Pojačajte olovku sa tamnom senkom koju ćete naneti preko. Na gornji kapak crnom senkom izvučite liniju ajlajnera koja izgleda kao oštar trougao – jedan krak se spušta na trepavice a drugi ide na pregib kapka. Ceo pokretni deo kapka obojite crnom senkom i obavezno stavite veštačke trepavice.

Ključni proizvodi

Šljokice na kapcima

Ščljokice su uvek pun pogodan za novogodišnju noć pa ukoliko želite pigmente možete ih naneti prstom na sredinu kapka, a ispod bi bilo poželjno da nanesete sedefastu senku u istoj nijansi. Za intezivniju jačinu, prethodno nakvasite pigment. Ukoliko želite da zalepite šljokice, neophodna vam je baza za šljokice, koja kao lepak zadržava glitere na kapku i ne dozvoljava im da se raspu po licu.

Ključni proizvodi

Plava senka

Kako je 31. decembra sve dozvoljeno, slobodno se poigrajte senkama u plavoj, zelenoj ili ljubičastoj boji. Imajte samo na umu da ovaj look zahteva neutralan karmin ili provodan sjaj.

Ključni proizvodi

Tekst: Kristina Blagojević
Foto: Privatna arhiva, Promo

Podeli

Scroll to Top