Chanel S/S2015 na Nedelji visoke mode u Parizu: Još jedna bajka Karla Lagerfelda

Možda vam floralni motivi za prolećnu sezonu na prvi pogled ne zvuče kao originalna ideja, ali kada je autor kolekcije maestralni Karl Lagerfeld, onda je magija sigurno moguća. On je na Nedelji visoke mode u Parizu prikazao Chanel Haute Couture S/S2015 kolekciju i još jednom nam je priredio bajkovito iznenađenje. Dizajner koji svakoj svojoj kolekciji pristupa sa velikom srašću i ljubavi prema modi, ipak, izdvaja da su mu revije visoke mode u prestonici Francuske najveći izazov i to je vreme kada daje najbolje od sebe.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Tako je do sada enterijer Grand Palaisa u kome se održavaju revije trasformisao na najrazličitije načine – od svemirske stanice do bulevara za modni protest. Ovog puta odlučio je da u njemu napravi prekrasan tropski vrt. I to mu je pošlo za rukom.
Neumorni kreativni direktor čuvene modne kuće, je na bajkovitoj sceni, među gustom i trnovitom, papirnatom belom travom sa mnogo zanimljivih motiva izložio svoju cvetnu instalaciju.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Na pistu ili bolje reći pozornicu su prvo izašli vrtlari koje je Lagerfeld lično izabrao, a potom su manekeni oživeli prekrasne pupoljke u Karlovom „cvetnom gradu“. Među njima je bila i nova umetnikova miljenica Kendall Jenner koju je iz prvog reda bordrila majka Kris, a bilo je i drugih velikih zvezda među publikom, poput glumice Kristen Stewart.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

U kolekciji su bili dominantni đeširi koji podsećaju na bukete, zatim komadi u veselim ili nežnim bojama proljeća, crno-bele kombinacije i mnogo cveća. Glavni saradnici Chanela ovog puta su bile Lemarié i Lesage.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Atelje Lemarié je bio zaslužan za prekrasne cvetne i pernate aplikacije na odeći, kao što su bujni i rascvetani pupoljci na rukavima, suknjama, haljinama, topovima, jaknama, rukavicama i drugim modelima. Dok je atelje Lesage bio zadužen za raskošne čipkane komade precizne izrade koji su čitavoj kolekciji dali dodatnu dozu gracioznosti.

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top