Cheat je nova serija koju bi trebalo da pogleda svaka žena

Britanska mini serija Cheat, u produkciji ITV-a, počela je da se prikazuje 16. septembra i već je izazvala veliku pažnju publike širom sveta. Radnja počinje kada profesorka Leah Dale posumnja da je seminarski rad do tada prosečne i ni po čemu izuzetne studentkinje Rose – plagijat. Nesposobna da odbrani i obrazloži teze koje se pojavljuju u radu, ili da ih bar prepozna, a uz to i povređena zato što je otkrivena, Rose pokreće čitavu seriju smicalica i osveta profesorki koja se usudila da nešto primeti.

1cs 22919

S obzirom na to da živimo u doba plagijata, prevari studentkinje niko osim dotične profesorke ne daje na značaju, uprkos tome što je radnja smeštena u Kembridžu. Štaviše, Leah se kolegama čini rigidna i zadrta. Svi smatraju da bi mogla sa popusti sa slučajem Rose, čiji je otac jedan od donatora univerziteta.

2cs 22919

Situacija će se promeniti tek u drugoj polovini serije, kada otkrivamo da uzrok svih postupaka Rose počiva u njenom detinjstvu i dubokoj traumi koja ju je obeležila. Ispostavlja se da za sve njene frustracije, nesposobnost empatije, opsesiju i gotovo neizlečivu ovisnost o spletkarenju postoje krivci i da je njena sociopatija samo logična posledica načina na koji je odrastala.

Ako ste voleli seruje Big Little Lies, Killing Eve ili You, ovo će biti prava stvar za vas. Uostalom, Cheat je TV saga sa snažnom porukom, koju bi trebalo da pogleda svaka savremena žena.

Foto: IMDb

Podeli

Scroll to Top