Gucci Crystal slingback cipele obeležiće predstojeću jesen, a već su dobile i high street verziju

Šta se dobije kada spojimo klasičnu slingbacks siluetu, kitten potpeticu, aktuelne kristale i malo Gucci magije? Odgovor je jednostavan – savršene potpetice za svaku priliku. Crystal slingback cipele prvi put smo videli prošle zime kada su predstavljene na Nedelji mode u Milanu i već tada su nas osvojile svojim decentnim izgledom. Delikatna mrežica sa čuvenim GG logotipom brenda, koji je pritom izrađen od kristala, čini ih idealnim za bilo koju večernju priliku, a činjenica da imaju malu potpeticu ostavlja nam prostor da ih stilizujemo i u dnevnim varijantama. Kada malo bolje razmislimo, malo koja obuća nam ostavlja takvu mogućnost. I upravo je to ono što Guccijeve slingbacks cipele izdvaja u odnosu na bilo koje druge, iako je ovaj model aktuelan već nekoliko godina za redom.

Crystal potpetice odlično se slažu sa bilo kojom haljinom za svečane prilike, ali isto tako odlično funkcionišu i sa crnim odelom ili farmerkama što ih čini univerzalnim poput crnih ili nude salonki. Zato nas i ne čudi što su brzo osvojile ikone stila, kao što su Alexa Chung ili Pernille Teisbaek, a videli smo ih i na Dakoti Johanson.
Naravno, kada neki komad stekne ovakvu popularnost potpuno je očekivano da dobije i adekvatne high street verzije, a najverniju kopiju ovog modela za sada je ponudio Mango. Njihov adut dolazi u crnoj boji, ima gotovo identičnu potpeticu i mrežicu i za nijansu veće kristale. Najbolji deo priče je to što je dostupan po ceni od samo 6.490 dinara.
U nastavku pogledajte sve Guccijeve verzije, kao i Mangov model.

GUCCI

MANGO

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @pernilleteisbaek
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top