Clean manikir i dalje je jedan od najvećih beauty trendova

Kada smo vam na početku godine pisali o vodećim trendovima, takozvani micro mani ili clean manikir našao se na listi ključnih trendova. Reč je o minimalističkom manikiru koji podrazumeva da imate zdrave i uredne nokte premazane najsvetlijom nijansom nude laka. Upravo je ovaj trend osvojio beauty zajednicu tokom prošle godine pa nokte u nežnim nijansama već neko vreme gledamo Instagram Feedovima. Za popularnost clean manikira najzaslužinija je Harriet Westmoreland, britanska manikirka koja je već godinama omiljena među slavnim ličnostima i influenserima. S druge strane, novi trend jako je brzo prihvaćen pre svega iz praktičnih razloga – možete ga nositi uz svaki stajling, a pritom ne morate da idete u salon jer ćete sličan efekat dobiti i ukoliko sami namažete lak kod kuće.

Clean manikir najčeće se nosi u kombinaciji sa bademastim i soft square oblikom noktiju, odnosno sa četvrtastim noktima čije su ivice blago zaobljene. U oba slučaja izgleda sofisticirano i prirodno, baš kao što se i nail trendovi u poslednje vreme kreću u smeru praktičnosti i nosivosti.

Najpopularnija nijansa trenutno je Chanel Beauty – La Base, koja je zapravo baza za lakiranje noktiju, ali je vodeći manikiri i influenseri koriste umesto laka. U parfimerijama i drogerijama postoji i niz drugih nijansi s kojima možete postići sličan rezultat. Jedino o čemu bi trebalo da vodite računa kada nosite micro mani jeste da vam nokti budu zdravi, uredno isturpijani, a zanoktice besprekorno sređene.

Chanel Beauty – La Base
OPI Infinite Shine – Bubble Bath
Essie – Ballet Slippers
Bourjois – Fair’y Tale
Artdeco Art Couture – 620 
Deborah 7 Days Long – 864
Diego dalla Palma – 204

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @harrietwestmoreland
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top