Curated blonde trenutno je najpoželjnija boje kose

Početak proleća obično je vreme kada pravimo mnoge beauty promene ne samo u skincare rutini već i u izboru parfema, make-up podloga ili lakova za nokte. Nova sezona veliki broj žena inspirisaće i da promene boju kose ili da osveže postojeći kolorit i to uglavnom pramenovima u svetlijoj boji. Ukoliko ste i vi među njima, verujemo da će vam se dopasti najnoviji trend simboličnog naziva curated blonde, koji je idealan izbor za sve koji razmišljaju o novom koloritu i pritom žele da pređu na svetliju stranu.

Curated blonde u osnovi je kremasta plava boja prirodnog izgleda koja pruža efekat blago osunčane kose. Čitava priča vrti se oko pravog balansa između hladnih i toplih pramenova, a sve u cilju da se postigne boja koja će savršeno odgovarati vašem tenu. Kako bi se postiglao ovaj višedimenzionalni kolorit uglavnom se koristi kombinacija više tehnika, poput balayagea, babylightsa ili chunky pramenova, a nekada je u igri i omre. Koja će se tehnika koristiti zavisi od vaše trenutne boje i cilja koji želite da postignete.

Novi trend savršen je za sve koji žele da posvetle kosu, ali bi da izbegnu velike promene. Iako je ovaj look najlakše postići ukoliko već imate svetlu kosu, nije nemoguće dobiti željeni izgled ni kod osoba sa tamnijom kosom.

Još jedna prednost curated blonde boje jeste to što je manje zahtevna za održavanje od klasične plavo ofarbane kose, ali frizeri ipak preporučuju da koristite ljubičaste šampone i kondicionere za negu.
Ukoliko vam se novi trend dopada, u nastavku vam donosimo dodatnu dozu inspiracije za narednu posetu frizerskom salonu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @alexisforeman
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top