Da li ste znali da je ova svima dobro poznata vežba najefikasnija za zatezanje zadnjice?

Ako već duže vreme pokušavate da podignete i oblikujete mišiće zadnjice, ali ne uspevate u tome ili je napredak spor, znajte da postoji vežba s kojom ćete garantovano postići svoj cilj. Treneri i fitness znalci kao najbolje rešenje za oblikovanje ove regije navode čučanj, a osim klasičnih čučnjeva, možete izvoditi i njihovu unapređenu verziju koja daje još efikasnije rezultate. Naime, kada radite ovu vrstu čučnjeva aktiviraćete većinu mišića u donjem delu tela, uključujući mišiće prednjeg dela bedra, zadnjice i bedra sa strane. Nova verzija čučnjeva navodno deluje tako da će onima koji imaju izuzetno malu zadnjicu pomoći da razviju mišiće u ovoj regiji što će njihov gluteus učiniti vizuelno većim i podignutim. S druge strane, osobe s prevelikom zadnjicom rešiće se viška masnoće.

1vz 30919

Kako izvoditi ove čučnjeve?
1. Stanite uspravno bez savijanja u kolenima ili kukovima i noge držite u širini ramena. U rukama imajte tegove od tri do pet kilograma.
2. Stavite svu težinu na pete, ali ne dopustite da se prsti maknu od poda. Dopustite kolenima da se saviju, ali gornji deo tela držite ravnim i nagnutim prema napred. Zategnite trbušne mišiće i zadržite ravnu kičmu i vrat. Ruke raširite tako da vam se lopatice dodiruju.
3. Dok ste u čučnju ne prelazite ugao od 90 stepeni. Kičma u donjem položaju mora biti paralelna s potkolenicama.
4. Vratite se gore u početni položaj tako da pritisak ide prvo od peta i zatim se širi kolenima i kukovima. Povratak na stojeći položaj mora ići pritiskom kroz pete i širiti se na kolena i kukove. Zamislite kao da pritiskate kukove uza zid pred vama i pritom stišćete mišiće zadnjice.
Ponavljajte ove čučnjeve u nekoliko serija od 20 puta. Kontrolišite pokrete dok ponavljate ovu vežbu. Nijedan deo tela ne sme vam biti opušten. U tome je i cela magija ovih drugačijih čučnjeva.
Najvažnije je da sve vreme razmišljate o svakom koraku u vežbi i o svakom mišiću koji mora biti napet.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@alifetoliv)

Podeli

Scroll to Top